Tehnologia fabricarii merdenelelor cu branza

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.70

nivel: Liceu

In principal pentru pregatirea fainii se executa urmatoarele operatii tehnologice:- amestecarea loturilor de faina, avand calitati diferite pentru a se obtine o masa de calitate omogena pentru o perioada cat mai lunga de timp, astfel incat produsele fabricate sa aiba calitate superioara si cat mai constanta.cernerea, se realizeaza pentru indepartarea eventualelor impuritati care au patruns in fain[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnologia fabricarii merdenelelor cu branza

In principal pentru pregatirea fainii se executa urmatoarele operatii tehnologice:- amestecarea loturilor de faina, avand calitati diferite pentru a se obtine o masa de calitate omogena pentru o perioada cat mai lunga de timp, astfel incat produsele fabricate sa aiba calitate superioara si cat mai constanta.cernerea, se realizeaza pentru indepartarea eventualelor impuritati care au patruns in faina dupa macinare si pentru afanare, in vederea imbunatatirii conditiilor de fermentatie a aluatului.

Amestecarea fainii Fainurile primite de unitatile de fabricatie au de obicei proprietati fizico-chimice si de panficatie care variaza de la un lot la altul. Pe baza analizelor de laborator si eventual a probelor de coacere se trece la folosirea fainurilor in amestec, de obicei format din doua loturi, unul avand calitate mai buna si altul mai slaba.Proportia ametecurilor se stabileste, cel mai frecvent, pe baza continutului in gluten al fainii, efectuandu-se calculul corespunzator. Pentru uzul practic se aplica metoda dreptunghiului, potrivit careia amestecul este format din doua fainuri cu continutul diferit de gluten.

Conditia pentru amestecul necesar este ca una din fainuri sa contina gluten in calitate superioara celui pe care trebuie sa-l aibe amestecul.
Cernerea fainii Dupa amestecarea corespunzatoare faina se cerne in mod obligatoriu, prin trecerea ei printr-o sita metalica avand 7-8 ochiuri/cm. Prin aceasta cernere de control se indeparteaza eventualele impuritati (sfori, scame, aschii) asigurandu-se puritatea fainii. Concomitent ea se afaneaza, prin inglobarea aerului intre particule, si devine mai apta pentru prelucrare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.