Tehnologia de fabricare a pastelor fainoase

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Ouale se utilizeaza mai ales la fabricarea unor sortimente de paste fainoase, carora le sporeste valoarea alimentara, inbunatatindu-le in acelasi timp aspectul, gustul si rezistenta la fierbere. Valoarea alimentara a oualelor este determinate de compozitia lor chimica, in primul rand de continutul sporit de proteine, precum si de alte substante. Receptia oualelor consta in verificarea a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnologia de fabricare a pastelor fainoase

Ouale se utilizeaza mai ales la fabricarea unor sortimente de paste fainoase, carora le sporeste valoarea alimentara, inbunatatindu-le in acelasi timp aspectul, gustul si rezistenta la fierbere. Valoarea alimentara a oualelor este determinate de compozitia lor chimica, in primul rand de continutul sporit de proteine, precum si de alte substante. Receptia oualelor consta in verificarea aspectului, mirosului si gustului. La ouale intregi se mai verifica aspectul coji, caracteristicile interioare si masa nominala.

O metoda practica si simpla pentru verificarea starii de prospetime a oualelor intregi consta in introducerea lor intr-un vas cu solutie de 10% de NaCl. Ouale proaspete raman la fund, cele vechi plutesc in solutie, iar cele foarte vechi se ridica la suprafata.
In fabricile de fabricarea pastelor fainoase framantarea aluatului se realizeaza cu ajutotul malaxoarelor cu functionare continua,masini care fac corp comun sub denumirea de prese pentru paste si ele se monteaza atat in liniile de fabricatie discontinue cat si cele cu functionare continua.

Pentru framantare se utilizeaza una sau mai multe cuve successive, in care se afla axe cu palete si melc care fac amestecarea si , in acelasi timp, deplasarea treptata spre evacuare a semifabricatelor. Deplasarea prin cuva reprezinta timpul de framantare, care se regleaza prin turatia axului cu palete si a inclinatiei acestora, dar depinde si de debitul de alimentare cu aluat.
Malaxoarele au drept organe utile unul sau doua brate cu bare sau palete. Aceste masini nu ar trebui sa fie numite malaxoare, deoarece cu ajutorul lor aluatul nu se framanta, ci numai se umecteaza faina uniform prin contact cu apa.

Pentru amestecarea completa a fainii este necesara introducerea uniforma si continua a apei in fluxul de faina si asigurarea unui traseu suficient de lung,pe parcursul caruia sa actioneze asupra amestecului organelor de framantare. Acest mod de amestecare se obtine cu ajutorul dispozitivelor speciale de dozare continua pentru faina si apa. Instalatiile cu doua cuve de framantare suprapuse, semifabricatele din prima cuva trec in cea de-a doua, prelungind si intensificand in acest mod operatia de amestecare a componentelor si de umezire a fainii (anexa 1).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.