Tehnologia Croma Clear pentru monitoare

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.81

nivel: Liceu

Dupa ce vreme de atatia ani nu s-a mai inregistrat nici o schimbarea radicala in conceptia tuburilor, in 1996 firma nipona NEC introduce o noua tehnologie numita CromaClear, care imbina avantajele celor doua tehnologii prezentate anterior. Aceasta se caracterizeaza printr-o masca din aliaj INVAR - aliaj folosit la toate tuburile NEC - care prezinta un coeficient de dilatare neglijabil, dar, de ac[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnologia Croma Clear pentru monitoare

Dupa ce vreme de atatia ani nu s-a mai inregistrat nici o schimbarea radicala in conceptia tuburilor, in 1996 firma nipona NEC introduce o noua tehnologie numita CromaClear, care imbina avantajele celor doua tehnologii prezentate anterior. Aceasta se caracterizeaza printr-o masca din aliaj INVAR - aliaj folosit la toate tuburile NEC - care prezinta un coeficient de dilatare neglijabil, dar, de aceasta data orificiile mastii nu mai au forma circulara, ci eliptica.

Tunul de electroni are de asemenea o forma eliptica, pentru a se asigura un transfer maxim de energie de la aceasta spre suprafata fosforescenta fara pierderi de energie spre masca. Asemeni tuburilor Aperture Grille, tunurile - ca si fosforii ce compun un pixel - sunt asezati in linie orizontala. Un alt factor care afecteaza rezolutia maxima este banda de frecventa. Aceasta reprezinta capacitatea circuitelor video de a reprezenta un singur pixel aprins - sau, eventual, stins. Semnalul trebuie sa ajunga la cele trei tunuri de electroni prin intermediul amplificatorului video.

Daca amplificatoarele nu sunt suficient de bune, atunci semnalul este degradat vizibil.Banda de frecventa este direct proportionala cu numarul de pixeli afisati pe secunda, desi cu cat se doreste o rezolutie mai mare, cu atat este necesara o banda mai inalta.
Focalizarea Acest parametru poate fi studiat doar dupa o functionare a monitorului de 20-30 de minute. In schemele de functionare ce au fost prezentate pana acum fluxurile de electroni aveau aceeasi sectiune ca si orificiile mastii. In realitate fluxul nu are o forma cilindrica, ci mai degraba conica si este ceva mai mare decat orificiul mastii.

Acest lucru permite ca cele trei fluxuri(rosu, verde, albastru) sa se suprapuna cu usurinta peste orificii - cazul tuburilor uzuale - dar implica si un numar crescut de electroni ce se ciocnesc de masca, rezultatul fiind cresterea temperaturii acesteia si ca urmare dilatarea mastii urmata de deprecierea imaginii - orificiile isi vor deplasa centrele, ducand la scaderea focalizarii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.