Tehnnologia preparatelor lichide

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.99

nivel: Facultate

Denumirea preparatului lichid se face in functie de leguma de baza sau de tipul de carne utilizat la obtinere.
Procesul de prelucrare termica aplicat la obtinerea preparatelor lichide este procesul de fierbere extractiva, care le confera o digestibilitate usoara. Aceste preparate se consuma in toate regiunile tarii, cu exceptia borsurilor care [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnnologia preparatelor lichide

Denumirea preparatului lichid se face in functie de leguma de baza sau de tipul de carne utilizat la obtinere.
Procesul de prelucrare termica aplicat la obtinerea preparatelor lichide este procesul de fierbere extractiva, care le confera o digestibilitate usoara. Aceste preparate se consuma in toate regiunile tarii, cu exceptia borsurilor care sunt specifice Moldovei.Prelucrarea termica modifica valoarea nutritiva a componentelor, aspectul, consistenta, gustul, culoarea, digestibilitatea.

O serie de factori nutritivi trec din componente in lichidul de fierbere, care capata un gust placut si o aroma specifica.- substante extractive azotate din carne, acizi organici si uleiuri eterice din legume si condimente.Pentru a mentine cati mai multi factori nutritivi in preparat se aplica cel mai avantajos procedeu de prelucrare termica, si anume, fierberea in aburi sub presiune in marmita sau oala sub presiune.Se asigura, astfel, o fierbere uniforma, in timp scurt si la o temperatura constanta, cu pierderi minime de factori nutritivi.

Legumele din supa pot fi folosite la realizarea unor salate.
Supa de oase mai poate fi folosita ca element de baza, in combinatie cu alte legume, la realizarea unor supe ingrosate, ca de exemplu : supa de cartofi, supa de ceapa, de gulii, rosii, varza, conopida, supe la care se poate adauga lapte, smantana, iaurt, oua etc.Daca supei i se aplica si operatia de limpezire, se obtine consomme-ul simplu. Consomme-ul este un preparat lichid limpede, concentrat si degresat, care se serveste in ocazii speciale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.