Tehnici si metode de a crea o reclama

5x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.07

nivel: Facultate

5) Mijlocul sau mediul de comunicare, reprezintă numeroasele canale de informare prin care mesajul celui ce face reclamă (beneficiarul de reclamă, numit și “advertiser” în lumea afacerilor) ajunge la client. mediul poate fi “tipărit”: în ziare, reviste, poștă (cunoscută în literatura anglo-saxonă ca “direct mail”), “punctul de vânzare”: postere, căr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnici si metode de a crea o reclama

5) Mijlocul sau mediul de comunicare, reprezintă numeroasele canale de informare prin care mesajul celui ce face reclamă (beneficiarul de reclamă, numit și “advertiser” în lumea afacerilor) ajunge la client. mediul poate fi “tipărit”: în ziare, reviste, poștă (cunoscută în literatura anglo-saxonă ca “direct mail”), “punctul de vânzare”: postere, cărți poștale, insigne, sau “teletransmis” prin releele radio-televiziunilor.

Aici două lucruri devin foarte importante: cine va citi reclama (audiența revistelor, ziarelor, emisiunilor radio-TV) și cât costă, astfel încât să ne încadrăm în bugetul de reclamă.

Campania publicitară

În cadrul reclamei naționale, pentru întreprinderile mari, planul pentru reclame este realizat cu un an înainte. Anul este uneori calculat de la 1 ianuarie, dar mai adesea este anul fiscal, care începe cu luna cu cel mai mare volum de vânzări, sau este stabilit de Fisc.

Planificarea acestor programe începe cu șase luni, până la un an înainte. Campania de promovare constă dintr-o serie de reclame legate de un produs sau familie de produse (servicii) care au în general același obiectiv sau idee centrală unificatoare. Aceasta poate fi exprimată în mai multe feluri dar fiecare reclamă are o “asemănare de familie” cu celelalte. Acest lucru asigură un maximum de impact la cumpărător.

Indiferent de buget, continuitatea unei campanii unificate face ca fiecare campanie să contribuie la cea care urmează. Ideile centrale pot fi categorisite în patru clase:

1) verbale - o combinație inteligentă de cuvinte care va forma titlul unei campanii publicitare;
2) vizuale - ține de fotografie, machetare, estetică, etc.;
3) o combinație a primelor două - sunt aplicabile acelor reclame care sunt unificate, reclamă după reclamă, de titlul - verbal și de ilustrațiile - vizuale;
4) tematice - care se referă la nucleul reclamei, al mesajului care în lumea reclamei americane profesioniste poartă denumirea de “advertising copy” sau simplu, “copy”.

Vizualizarea

Sarcina ilustrării unei reclame este a directorului de la departamentul de artă al agenției publicitare. Creatorul reclamei sau “copywriterul” are ca temă crearea cuvintelor din reclamă și a conceptului de bază. Din această cauză el trebuie să fie capabil să gândească grafic. Trebuie să fie capabil să transmită gândirea și preferințele sale graficianului și trebuie să o facă într-un mod clar, utilizând din plin metodele diferite în care un produs poate fi vizualizat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.