Tehnici promotionale

1x punct

categorie: Marketing

nota: 9.45

nivel: Facultate

1.3. Comunicarea promotionala
Valentele promotionale ale mixului de marketing:produsul este un media foarte important (calitatea unui produs poate comunica mai mult decat o campanie publicitara);pretul este utilizat de catre multi consumatori ca un indicator al calitatii (comunica informatii despre calitatea produsului);distributia este de asemenea un puternic factor promotional (un produs [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnici promotionale

1.3. Comunicarea promotionala
Valentele promotionale ale mixului de marketing:produsul este un media foarte important (calitatea unui produs poate comunica mai mult decat o campanie publicitara);pretul este utilizat de catre multi consumatori ca un indicator al calitatii (comunica informatii despre calitatea produsului);distributia este de asemenea un puternic factor promotional (un produs achizitionat de la un centru comercial va avea o valoare perceputa diferita fata de acelasi produs achizitionat dintr-un magazin de cartier).

1.Comunicatia formala
Definitie: ansamblul actiunilor organizate sub forma unor programe sau campanii
Instrumente:actiunile media (presa, televiziune, radio, afisaj, cinematografe, internet);actiunile in "afara media" specifice marketingului direct, tehnicilor de promovare, relatiilor publice, sponsorizarii si mecenatului, participarii la evenimente de marketing (targuri, expozitii, saloane etc.)

2. Comunicatia informala
se desfasoara prin intermediul personalului, produsului, pretului, distributiei etc.
2. SISTEMUL DE COMUNICATIE PROMOTIONALA A INTREPRINDERII MODERNE SI ACTIVITATEA PROMOTIONALA
Cerinte:sa fie suficient de puternica, pentru a putea determina o relatie de autoritate fata de publicul vizat;sa fie atragatoare astfel incat sa poata fi identificata din multimea surselor de comunicatie;sa fie credibila astfel incat mesajele puse in circulatie sa corespunda sistemului de valori al destinatarului;

2.1. Componentele sistemului de comunicare interactiva de marketing:emitatorul (sursa de comunicatie) reprezentat de organizatia care initiaza comunicarea prin emiterea unui mesaj; aceasta formuleaza mesajul, alege limbajul, receptorul (destinatarul) si mijlocul de comunicare. Desi are cel mai important rol in initierea comunicarii, emitatorul nu poate controla pe deplin ansamblul procesului.receptorul (destinatarul) mesajului este reprezentat de orice persoana sau organizatie careia ii este destinat mesajul. Aceasta poate recepta mesajul, fiind deci receptor, sau nu, fiind astfel doar destinatar.

Mesajul - element complex al procesului de comunicare constituit din ansamblul semnelor sau simbolurilor transmise de emitator receptorului. Complexitatea mesajului deriva din faptul ca emitatorul trebuie sa gaseasca o forma transmisibila care sa fie inteleasa corect de catre destinatar.

Mediile de comunicare (canalele de comunicare) sunt reprezentate de suporturile sau "vehiculele" prin care mesajele ajung de la emitator la destinatar. Suportul tehnic al mediilor de comunicare cuprinde toate mijloacele tehnice care pot veni in sprijinul procesului de comunicare, cum sunt: televiziunea, presa, telefonul, calculatorul, faxul, precum si alte mijloacele audio-video.

Codificarea reprezinta mecanismul de traducere a ideilor in simboluri sau semne;decodificarea reprezinta operatiunea prin care receptorul acorda o anumita semnificatie mesajului primit;raspunsul inglobeaza totalitatea reactiilor audientei dupa receptia mesajului.feedback-ul reprezenta partea din raspuns pe care receptorul o retransmite emitatorului. elementul perturbator reprezinta o distorsiune intre mesajul emis si cel receptionat
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.