Tehnici de vanzare

3x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Ideile principale ale prezentarii noastre sunt:
1.Ce sunt tehnicile de vanzare?
Tehnicile de negociere reprezinta punctul forte al oricarui negociator sau vanzator de succes. In raport cu situatia concreta pe care o veti intalni si cu clientul cu care veti discuta , bagajul dumneavoastra de cunostinte si abilitati trebuie sa fie suficient de [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnici de vanzare

Ideile principale ale prezentarii noastre sunt:
1.Ce sunt tehnicile de vanzare?
Tehnicile de negociere reprezinta punctul forte al oricarui negociator sau vanzator de succes. In raport cu situatia concreta pe care o veti intalni si cu clientul cu care veti discuta , bagajul dumneavoastra de cunostinte si abilitati trebuie sa fie suficient de larg pentru a va putea adapta situatiilor neprevazute.

2.Prezentarea catorva tehnici de vanzare
Tehnica politetei si a complimentarii
Tactica confidentei
Tactica folosirii expresiei "da,dar..."(un "nu" inchide orice portita de discutie cu clientul)
Tehnica disimularii
Tehnica bilantului
Practica standard
Tehnica parafrazei
Tehnica apelarii la un tert
Tehnica de vanzare prin telefon

3.Calitatile vanzatorului
Un bun vanzator are calitati care par contradictorii, este ferm si amabil, atent la interlocutor si are putere de convingere. Inca de la inceput, vanzatorul trebuie sa arate disponibilitatea pentru dialog si sa determine clientul sa vorbeasca adresandu-i intrebari de verificare, care ii permit, dupa fiecare informatie, sa ia cuvantul. Daca un vanzator este mai interesat de produsul lui decat de client, nu va accepta punctele de vedere opuse si nu se va deschide catre interlocutor pentru a favoriza dialogul.
Intreaga prezentare se afla pe CD.

Jocul nostru
Ca si joc,noi am incercat sa le vindem produse colegilor nostri.Dar am folosit o tactica noua,aceea ca ne-am imbracat cu tricouri,iar de acestea am lipit produse,in special dulciuri.Am negociat,unii cedand,altii nu.Dupa ce "am vandut" cateva produse,pe gratis bineinteles,ca si provocare tricoul a fost dat jos,insa mai era unul pe dedesubt,fiind si acesta la fel de incarcat.Ne-am straduit sa le vindem si pe acestea.A fost un haos total,ne-ar fi iesit mult mai bine,dar a fost bine si asa.E bine ca nu ne-am plictisit colegii,au inteles ceva de la noi si cel mai mult au fost incantati de dulciuri.

Acordarea diplomelor
In final,am acordat colegilor nostri diplome.Acestea au fost personalizate si haioase.Noi le-am citit,iar ei s-au recunoscut.Unii au reusit,alti nu.Dar cei mai multi au fost multumiti.Noi ne-am bucurat cand am vazut ca le plac.Toti zambeau.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.