Tehnici de promovare a schimburilor economice internationale

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.78

nivel: Facultate

a. Publicitate (advertising)
Termenul romanesc de "publicitate" este folosit de multe ori ca traducere si pentru alt domeniu al comunicarii, respectiv publicity, ceea ce conduce la suprapuneri de sensuri. Acesta din urma este de multe ori tradus tot prin publicitate, desi are un cu totul alt inteles decat cel de advertising, iar intre cele doua domenii exista distinctii majore.

DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnici de promovare a schimburilor economice internationale

a. Publicitate (advertising)
Termenul romanesc de "publicitate" este folosit de multe ori ca traducere si pentru alt domeniu al comunicarii, respectiv publicity, ceea ce conduce la suprapuneri de sensuri. Acesta din urma este de multe ori tradus tot prin publicitate, desi are un cu totul alt inteles decat cel de advertising, iar intre cele doua domenii exista distinctii majore.

In acest moment in Romania termenul de "publicitate" este intrat in uz si desemneaza cea mai mare parte a incarcaturii conceptuale a celui de advertising, desi practicienii domeniului afirma ca nu inglobeaza tot ceea ce inseamna de fapt advertising. Advertising-ul (publicitatea) este definit ca fiind in acelasi timp "stiinta, afacerea sau profesia crearii si diseminarii mesajelor (reclamelor), o institutie sociala care afecteaza viata de zi cu zi a fiec 616g63g 59;rui individ, o forta care modeleaza cultura de masa, o componenta a activitatii de marketing sau o sursa de informare despre produse, servicii, evenimente, indivizi sau institutii (companii)".

O reprezentare mai clara asupra acestui fenomen putem obtine descriind mai degraba procesul decat conceptul: "Advertising-ul (publicitatea) este procesul plasarii unor reclame identificabile, in media bine definite, contra unor costuri cunoscute ale spatiilor sau timpilor folositi pentru aceasta".

Alte definitii:Publicitatea este o forma de comunicare de tip persuasiv, avand rolul de a modifica atitudinea receptorilor in sensul achizitiei unui produs sau serviciu anume, ale carui calitati anuntate sunt reale.Publicitatea desemneaza orice tip de comunicare prin intermediul caruia sunt promise destinatarilor beneficii reale legate de un produs/serviciu de cumparat.

b. Publicity
Acest concept - gresit tradus in romana tot prin "publicitate" - poate fi definit mai degraba printr-o expresie decat printr-un cuvant. Publicity este procesul prin care o organizatie sau un individ incearca sa se faca cunoscuti opiniei publice, sa ocupe un loc vizibil in spatiul public.Publicity desemneaza informatiile difuzate de catre media fara ca acestea sa fi fost platite si care au rezultat cel mai adesea in urma unor evenimente.

Publicity mai este cunoscut si ca "publicitate gratuita", concretizata in orice tip de expunere in media a produselor/serviciilor sau factorilor de decizie ai unei companii.Spre deosebire de advertising ce presupune plasarea unor reclame vizibile in mass media contra unor costuri cunoscute, publicity consta in oferirea de informatii catre media de informare in speranta ca acestea vor fi apreciate ca avand valoare de stiri (newsworthness); prin urmare publicate fara a fi platite. Diferenta dintre advertising si publicity este si mai clara in ceea ce priveste costurile si gradul de control asupra procesului.

Cei ce plaseaza reclame (publicitorii) platesc pentru spatiu sau timp media, iar proprietarii acestora au obligatia de a nu modifica deloc mesajele si imaginile. In cel de-al doilea caz, atat costurile cat si controlul asupra mesajelor sunt reduse, proprietarii de media putand modifica mesajele fara a fi acuzati de aceasta.
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.