Tehnici de pozitionare pe piata berii din Romania

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Totusi numerosi critici atrag atentia asupra fragmentarii crescande a pietei ceea ce face ca managementul firmei fie mai dificil. [Consumatorii]... au acum la dispozitie mai multe moduri de a cumpara: in centrele comerciale gigant, in magazine specializate si supermagazine; prin posta, retele de distributie la domiciliu si magazine virtuale pe Internet. Si sunt bombardati cu mesaje printr-un numar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnici de pozitionare pe piata berii din Romania

Totusi numerosi critici atrag atentia asupra fragmentarii crescande a pietei ceea ce face ca managementul firmei fie mai dificil. [Consumatorii]... au acum la dispozitie mai multe moduri de a cumpara: in centrele comerciale gigant, in magazine specializate si supermagazine; prin posta, retele de distributie la domiciliu si magazine virtuale pe Internet. Si sunt bombardati cu mesaje printr-un numar tot mai mare de canale: televiziunea clasica si prin cablu, radio, retele online, Internet, servicii telefonice ca faxul si telemarketingul si reviste specializate sau alte publicatii" .

In ceea ce priveste managementul segmentarii pietei - consta in adoptarea acestui tip de management de catre firmele care isi dau seama de faptul ca intre consumatori firmei exista diferente din punctul de vedere al nevoilor, dorintelor, puterii de cumparare, localizarii geografice etc. Dar firma nu poate sa adapteze oferta pentru fiecare client in parte ci incearca sa izoleze mai multe segmente care compun o piata. Segmentarea reprezinta un punct intermediar intre managementul de masa si cel personalizat. Spre deosebire de managementul de masa, cel de segment ofera mai multe avantaje.

Firma poate crea o oferta / produs in functie de categoriile de consumatori; alegerea canalelor de distributie devine astfel mult mai usoara, iar compania va avea o concurenta mai mica.
Managementul de nisa - in cadrul acestuia se defineste conceptul de nisa si se face deosebirea de managementul de segment. Nisa este un grup mai precis definit, de obicei o piata mica, ale carei necesitati nu sunt bine deservite. De obicei se identifica nisele prin impartirea unui segment in subsegmente sau se defineste un grup care are trasaturi distincte, care cauta o combinatie speciala de avantaje.

Spre deosebire de managementul de segment, in managementul de nisa segmentele sunt mut mai mici, care nu vor atrage multi concurenti; iar in cadrul niselor clientii sunt dispusi sa plateasca pentru avantajele pe care le prezinta produsele / serviciilor un anumit adaos de pret.
Liderul nisei nu poate fi atacat de ceilalti concurenti este putin probabil ca nisa sa atraga alti concurenti.
"Nisele prea mici pentru a fi deservite azi in mod profitabil, vor deveni viabile odata cu imbunatatirea eficientei activitatii de management" .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.