Tehnici de ingrijire

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Deplasarea bolnavului in sala de pansamente, mai ales pe propriile picioare, este un factor ajutator insanatosirii lui: de aceea si din acest motiv este recomandabil ca pansamentele sa se efectueze in sala de pansamente. In cazul ca bolnavul nu poate sa mearga la sala de pansamente, el va fi transportat pe brancarda sau pe un scaun cu rotile. Medicul si asistenta medicala vor avea insa grija sa nu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnici de ingrijire

Deplasarea bolnavului in sala de pansamente, mai ales pe propriile picioare, este un factor ajutator insanatosirii lui: de aceea si din acest motiv este recomandabil ca pansamentele sa se efectueze in sala de pansamente. In cazul ca bolnavul nu poate sa mearga la sala de pansamente, el va fi transportat pe brancarda sau pe un scaun cu rotile. Medicul si asistenta medicala vor avea insa grija sa nu lase bolnavii sa astepte la usa salii de pansamente in conditii incomode, ci ii vor programa in asa fel, incat atunci cand acestia sosesc ( intotdeauna adusi din camera lor de catre un cadru mediu sau auxiliar) , sa fie introdusi imediat in sala de pansamente.

Tot pentru a feri bolnavii de traumatisme psinice inutile, in sala de pansamente bolnavii vor fi introdusi unul cate unul. Trebuie sa se tina seama ca bolnavii in genere au o jena fireasca atunci cand altii din jurul lor asista la efectuarea pansamentelor lor.
In timpul efectuarii pansamentului, bolnavul va sta culcat pe masa de pansamente, si nu pe scaun, chiar atunci cand este vorba de o plaga de minima importanta, deoarece adeseori, bolnavi cu un tonus nervos aparent bun, pot face stari lipotimice si pot cadea de pe scaunul pe care sunt asezati. Cu atat mai mult ei nu trebuie sa stea in picioare.

Pansamentele se vor efectua numai cu ajutorul penselor si totdeauna cu doua pense.Este absolut contraindicata ridicarea pansamentelor cu mana, deoarece in felul acesta mana se va infecta cu siguranta. Mai mult chiar, este indicat, indeosebi pentru plagile infectate, ca plagile infectate, ca pansamentele sa fie executate cu manusi sterile.
In tot timpul executarii pansamentului, asistenta medicala care efectueaza sau ajuta medicul la executarea pansamentului trebuie sa dea dovada de foarte multa inte-legere fata de bolnav, mai ales pentru cei carora li se fac pansamente ce provoaca dureri.

In timpul unui pansament manevrele trebuie sa fie extrem de blande si sa se incerce a se indeparta atentia bolnavului de la actul care se executa. Nu rareori medicul poate sa indice ca unele pansamente -mai ales cele care se executa la bolnavii cu plagi intinse sau arsuri- sa se faca sub anestezie generala sau dupa efectuarea prealabila a unei injectii cu mialgin sau cu algocalmin, sau fortral. Pentru aceasta, asistenta medicala trebuie sa aiba pregatite cele necesare, sau sa se asigure ca injectia calmanta s-a administrat cu circa 30 de minute inainte de efectuarea pansamentului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.