Tehnici de generare CAD a modelelor bidimensionale

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.85

nivel: Liceu

Deschiderea oricarei sesiuni de lucru presupune fie stabilirea individuala a unor parametrii de lucru, fie alegerea unor sabloane cu setarile implicite. Cum satisfactia celui care care abordeaza in premiera domeniul este aceea de vizualiza pe display entitatile comandate si ca orice lucru bine facut trebuie si bine AŠ pastrat A>> , aplicatiile de inceput privesc comenzile de initializare a spati[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnici de generare CAD a modelelor bidimensionale

Deschiderea oricarei sesiuni de lucru presupune fie stabilirea individuala a unor parametrii de lucru, fie alegerea unor sabloane cu setarile implicite. Cum satisfactia celui care care abordeaza in premiera domeniul este aceea de vizualiza pe display entitatile comandate si ca orice lucru bine facut trebuie si bine AŠ pastrat A>> , aplicatiile de inceput privesc comenzile de initializare a spatiului de lucru, generarea a doua tipuri de entitati, salvarea informatiei grafice create precum si inchiderea in siguranta a sesiunii de lucru.

Aplicatia 1
Sa se defineasca spatiul de lucru echivalent unui format A3 (420,297) ,cu chenar trasat la 10 mm de marginile formatului si limita de indosariere materializata printr-o linie verticala situata la 20mm de marginea stanga a formatului.Accesarea mediului AutoCAD se face ca pentru orice soft instalat in sistemul Windows, prin dublu clic (butonul din stanga al mouse-ului) pe pictograma caracteristica.

In versiunile R14 si 2000, lansarea in executie a programului este initiata prin selectarea optiunilor din caseta de dialog Start Up , conform figurii1, in care:Use wizard - permite alegerea sistemului unitatilor de masura pentru lungimi si unghiuri, precizia de lucru si formatul de desenare;Use a template - deschide o noua sesiune de lucru folosind un desen prototip existent ;Start from skratch - lanseaza o noua sesiune de lucru, folosind setarile implicite, in sistemul metric sau anglo-saxson ;Open a drawing - deschide un desen existent, creat si salvat intr-o sesiune anterioara.

1 - linia de titlu;
2 - linia de meniuri desfasurabile;
3 - linia proprietatilor entitatilor ;
4 - bare de iconuri corespunzatoare comenzilor din meniurile desfasurabile;
5 - zona de desenare ;
6 - colimator ;
7 - sistemul de axe;
8 - linia de comanda ;
9 - linia de stare, in care sunt afisate coordonatele colimatorului, modurile snap, grid, ortho (active sau inactive), precum si definitia spatiului ca model sau hartie.

Observatie In cazul accesarii unei comenzi din bara de meniuri sau prin iconul corespunzator, in zona de dialog apare direct sintaxa acesteia, pe cand in cazul introducerii ei de la tastatura, dupa scrierea numelui comenzii se apasa tasta Enter (vezi fig.9).
Pentru vizualizarea intregii zone de desenare definita anterior, se apeleaza comanda ZOOM in varianta All, prin selectie din meniul View, ca in figura 10.

Pentru o buna organizare a spatiului de desenare se introduce o retea de puncte cu ajutorul comenzii GRID, a carei sintaxa (vezi fig.11) cere distanta intre puncte (ex.: 10). Prin utilizarea succesiva a tastei F7, reteaua de puncte va fi dezactivata (invizibia) sau activata (vizibila), in cadrul aceleiasi sesiuni de lucru.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.