Tehnici de comert exterior

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.98

nivel: Facultate

Este modalitatea folosita cel mai mult in comertul exterior. Camera Internationala de Comert de la Paris a eliberat prima data in 1933 un set de reguli privind acreditivul documentar numit reguli si uzante uniforme referitoare la acreditivele documentare. Aceste reglementari au fost revizuite ultima data in 1933, intrand in vigoare de la 1 ianuarie 1994 si purtand denumirea de "Publicat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnici de comert exterior

Este modalitatea folosita cel mai mult in comertul exterior. Camera Internationala de Comert de la Paris a eliberat prima data in 1933 un set de reguli privind acreditivul documentar numit reguli si uzante uniforme referitoare la acreditivele documentare. Aceste reglementari au fost revizuite ultima data in 1933, intrand in vigoare de la 1 ianuarie 1994 si purtand denumirea de "Publicatia 500".
Definitie: acreditivul documentar reprezinta angajamentul scris pe care si-l ia o banca, adica banca platitoare la ordinul clientului sau, importatorul de a plati o suma de bani unui beneficiar, adica exportatorul contra prezentarii de catre acesta in interiorul unui anumit termen a documentelor cate atesta dreptul sau de a incasa acea suma.

Acest formular privind deschiderea acreditivului poate fi un formular standardizat elaborat de Camera Internationala de Comert sau poate fi sub forma unui mesaj swift, mesaj care este codificat.
Acest acreditiv presupune o relatie de creditare, importatorul da ordinul de deschidere a acreditivului pe baza unei sume de bani din contul sa u sau pe baza unui credit acordat de banca.

Daca banca exportatorului este banca platitoare atunci ea il crediteaza pe exportator pana in momentul in care exportatorul isi va prelua banii de la banca importatorului.O alta caracteristica a acreditivului este formalismul - exportatorul nu poate pretinde plata pe baza documentelor care atesta indeplinirea conditiilor inscrise in acreditiv. Bancile verifica riguros documentele insa nu verifica marfurile.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.