Tehnica si arta fotografica

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Fotografia este o reprezentare vizuala directa a unui subiect sau eveniment. Impresia facuta fotografiei este mai directa si continutul ei mai putin supus neintelegerii in raport cu alte mijloace vizuale.
Astazi fotografia este considerata universala. Cu cat este mai general mesajul unei fotografii, cu atat ea va fi mai folositoare. Fotografia este limbaj pictural. Limbajul devine folosito[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnica si arta fotografica

Fotografia este o reprezentare vizuala directa a unui subiect sau eveniment. Impresia facuta fotografiei este mai directa si continutul ei mai putin supus neintelegerii in raport cu alte mijloace vizuale.
Astazi fotografia este considerata universala. Cu cat este mai general mesajul unei fotografii, cu atat ea va fi mai folositoare. Fotografia este limbaj pictural. Limbajul devine folositor daca cineva are ceva de comunicat, ceva care merita sa fie spus.
Limbajul pictural al fotografiei, mai putin abstract si, prin urmare, mai simplu de inteles decat cuvintele, merge de-a dreptul la inima.

"Citirea" unei imagini inseamna mai mult decat cuprinderea dintr-o sngura privire, imediat si in mod global a intregii cantitati de informatie oferita de imagine.
Ce este caracteristic la un portret, ce este de prisos si ce trebuie eliminat? Care este partea cea mai interesanta sau cea mai caracteristica a fetei unui om? Este structura fizica sau expresia? Ce reglecta expresia fetei: o dispozitie fericita, lipsita de griji, un intelect cercetator, ganditor, sau o minte lenesa, greoaie?

Ce intelesuri ascund liniile fetei, cearcanele din jurul ochilor? Care este cauza lor, despre ce vorbesc ele observatorului interesat?
Privitorul trebuie sa fie o persoana pe care s-o intereseze subiectul si sa-l inteleaga pentru a citi astfel de semne si a le interpreta intr-un portret conceput cu sensibilitate.Pentru a retine interesul privitorului fata de fotografie si a pastra locul important al acesteia in cadrul celorlalte mijloace de comunicare in masa, fotoreporterii trebuie sa realizeze imagini neobisnuite ale cotidianului.

Cautarile permanente, novatoare, experimentele, valorificarea unor unghiuri deosebite, sunt doar cateva dintre posibilitatile care pot fi folosite pentru retinerea atentiei privitorilor.
Fotografiile se constituie in dovezi evidente si incontestabile ale faptului ca evenimentele s-au petrecut in realitate.
Privitorul ii da crezare, evenimentul a avut loc si ii este prezentat partial sau in intregime. In nici o clipa nu putem neglija personalitatea omului contemporan care vrea sa vada cu proprii ochi, sa fie "martorul ocular" al evenimentului, apoi sa-l analizeze si sa emita impresii, pareri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.