Tehnica foto si video subacvatica

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Fotografia subacvatica (poate mai corecta ar fi denumirea de fotografiere "prin apa" spre a o deosebi de cea obisnuita "prin aer") consta in captarea si inregistrarea pe pelicula a imaginii unor subiecte aflate in marii si oceane, fluvii, rauri, lacuri, bazine de inot sau acvarii. Pentru practicarea acestui gen fotografic, cu totul special in ceea ce priveste proprietatile mediului in care se l[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnica foto si video subacvatica

Fotografia subacvatica (poate mai corecta ar fi denumirea de fotografiere "prin apa" spre a o deosebi de cea obisnuita "prin aer") consta in captarea si inregistrarea pe pelicula a imaginii unor subiecte aflate in marii si oceane, fluvii, rauri, lacuri, bazine de inot sau acvarii. Pentru practicarea acestui gen fotografic, cu totul special in ceea ce priveste proprietatile mediului in care se lucreaza, se impun a fi rezolvate doua probleme:

asigurarea securitatii vietii persoanei in cauza si a integritatii materialelor si aparaturii pe care o poseda pentru realizarea fotografiei. adaptarea tehnicii fotografice la conditiile impuse de proprietatile optice ale mediului in care are loc luarea imaginilor. La acest gen de fotografii trebuie tinut seama de faptul ca apa este un filtru natural, nedorit dar de neinlaturat ale carui calitati optice submediocre afecteaza esential calitatea imaginii. In context vom sublinia ca ceea ce agraveaza in mod supli mentar situatia este si faptul ca efectele "nocive" ale filtrului acvatic se cumuleaza;

el fiind plasat simultan atat intre sursa de lumina si subiect cat si intre acesta si obiectivul fotografic.Pentru cineasti in cazul filmarii in lumina naturala apare un impediment suplimentar variatia rapida in timp a luminii disponibile in zona de lucru, datorita unor factori naturali externi,necontrolabili,cum sunt norii, valurile, dispersiile, etc. Ca urmare apar o serie de dificultati in mentinerea corecta a expunerii chiar pe parcursul filmarii unor secvente relativ scurte cu durate de ordinul secundelor.Cat priveste efectele nefavo rabile ale rolului filtrant al apei acestea pot fi,daca nu inlaturate total, in mare parte atenuate.

Pentru alegerea actiunii rationale in cadrul acestei lupte "antifiltru"este necesar sa se cunoasca principalele modificari pe care le sufera lumina la patrunderea ei in apa si la traversarea sa in acest mediu. In luarea imaginilor subacvatice ,in afara de cunoasterea tehnicii, un rol deosebit il are operatorul care in permanenta trebuie sa si adapteze modul de realizare a scopului la conditiile mediului.Daca nu se realizeaza acest lucru niciodata nu se va izbuti luarea de imagini subacvatice acceptabile.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.