Tehnica chirurgicala - implantul surub

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.83

nivel: Facultate

VI. prepararea finala a lacasului, la lungimea implantului, se realizeaza cu a patra freza cu turatie mare, freza terminala spirala cu diametrul 3mm si indicator de lungime. Pentru osul foarte dens se pot folosi freze de cu diametrul de 3,5mm.Prepararea la turatie de 200-300rpm, dupa aceeasi secventa ca prepararea initiala, cu aplicarea succesiva a indicatorilor de directie, pentru mentinerea pa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnica chirurgicala - implantul surub

VI. prepararea finala a lacasului, la lungimea implantului, se realizeaza cu a patra freza cu turatie mare, freza terminala spirala cu diametrul 3mm si indicator de lungime. Pentru osul foarte dens se pot folosi freze de cu diametrul de 3,5mm.Prepararea la turatie de 200-300rpm, dupa aceeasi secventa ca prepararea initiala, cu aplicarea succesiva a indicatorilor de directie, pentru mentinerea paralelismului.
VII. prepararea finala a gulerului cervical, in stratul compact marginal, daca este posibil la o adincime care sa permita ingroparea completa a surubului de acoperire, de la dreapta la stinga.

Se realizeaza cu cincia freza cu turatie mare, freza conica, activa numai in portiunea corespunzatoare, subcrestala, la 300-500rpm. Masurarea profunzimii osteotomiei cu indicatorul de profunzime.
Urmatoarele etape se vor efectua la turatie mica, 15-20rpm, cu piesa contraunghi. Instrumentarul folosit in timpul manevrelor cu turatie redusa, va fi din Ti, respectiv manevrat cu pense din Ti. Necesita de asemenea irigare abundenta, iar tarodul se curata de rumegusul de os cu ac din Ti inainte de a se introduce in urmatorul locas.

VIII. filetarea locasului osos, la lungimea implantului, cu tarodul la 15-20rpm. Se face de la stinga la dreapta. Se verifica din nou paralelismul cu indicatorii de directie.
Daca tesutul osos al lacasului nu singereaza spontan, se va provoca singerarea prin sondare apicala cu un ac de Ti, cheagul fiind necesar vindecarii.IX. inserarea implantului, la 15-20rmp, cu piesa de mina sau manual, de la stinga D spre dreapta, paralel cu indicatorii de directie.Daca se foloseste piesa contraunghi, se utilizeaza si un dispozitiv de atasare a implantului la piesa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.