Tehnica alergarilor si a mersului

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.82

nivel: Gimnaziu

Din punct de vedere a tehnicii exercitiilor din scoala alergarii vom prezenta: scoala alergarii usoare - tehnica este descrisa in subcapitolul anterior; alergarea cu joc de glezna (A.J.G.) - membrele inferioare efectueaza o miscare de luare a contactului cu solul pe varful labei piciorului si efectueaza o presiune in articulatia gleznei si coborarea calcaiului.


Trunchiul es[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnica alergarilor si a mersului

Din punct de vedere a tehnicii exercitiilor din scoala alergarii vom prezenta: scoala alergarii usoare - tehnica este descrisa in subcapitolul anterior; alergarea cu joc de glezna (A.J.G.) - membrele inferioare efectueaza o miscare de luare a contactului cu solul pe varful labei piciorului si efectueaza o presiune in articulatia gleznei si coborarea calcaiului.


Trunchiul este deplasat inaintea punctului de sprijin astfel ca proiectia centrului de greutate sa depaseasca punctul de sprijin. Membrele superioare sunt indoite din articulatia cotului (unghi 90As) si efectueaza o miscare de inainte-inapoi din articulatia umarului. Coordonarea miscarilor membrelor inferioare cu cele superioare este determinanta.


Alergarea cu genunchii sus (A.G.S.) - membrele inferioare efectueaza o miscare de impulsie puternica, coapsa este ridicata pana la nivelul orizontalei (fata de sol) unghiul dintre coapsa si trunchi este mai mic de 90As. Trunchiul este drept, usor inclinat inainte pentru a permite trecerea centrului de greutate peste punctul de contact si de impulsie. Membrele superioare mult indoite din articulatia cotului (unghi 90As) efectuand o miscare energica si ampla de inainte-inapoi din articulatia umarului.Coordonarea dintre membrele inferioare si cele superioare se realizeaza prin relaxarea articulatia umarului (acesta nu se ridica si nu se incordeaza) si a membrelor superioare (pumnul nu trebuie sa fie strans tare). De asemenea, musculatura pieptului si a gatului trebuie sa fie relaxata contribuind si la realizarea unei respiratii mai usoare (barbia trebuie sa fie moale);alergarea cu pendularea gambei inapoi (C.S.) - membrele inferioare efectueaza o miscare de impulsie urmata de o flexie puternica a gambei pe coapsa. Miscarea din articulatia gleznei este ampla, laba piciorului ajungand sa fie paralela cu solul in momentul pendularii maxime. Contactul cu solul este luat de sus in jos si dinspre inainte spre inapoi. Trunchiul este drept cu o inclinatie mai mare spre inainte (depasind mult protectia centrului de greutate in fata, verticala).Membrele superioare au aceeasi pozitie din descrierile anterioare si efectueaza o miscare mai rapida;- alergare cu pendularea gambei inainte (P.L.) - membrele inferioare efectueaza o miscare puternica de impulsie urmata de o miscare de ridicare energica a coapsei peste nivelul orizontalei solului. Din articulatia genunchiului se face o miscare de extensie a musculaturii in urma carei gamba este proiectata mult spre inainte. Gamba apoi coboara energic spre sol luand contact pe partea anterioara a labei piciorului (pingea).Trunchiul este la verticala sau usor lasat pe spate (in special la nivelul invatarii, miscarea fiind mai usoara. Membrele superioare executa aceeasi miscare descrisa la A.G.S.;alergarea accelerata (A.A.) - membrele inferioare efectueaza o impulsie puternica. Laba piciorului de impulsie nu este asezata in planul alergarii; momentul amortizarii este 0. Miscarea de pendulare posterioara este scurta si energica. Pendularea anterioara a coapsei este ampla.Trunchiul este mult aplecat inainte, unghiul dintre coapsa si trunchi fiind de 55 - 60As, centrul de greutate avand proiectia mult in fata verticalei. Membrele superioare efectueaza o miscare puternica spre inainte;alergare lansata (A.L)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.