Tehnica alcatuiri meniurilor

5x puncte

categorie: Astronomie

nota: 8.22

nivel: Liceu

Preparate de bază

În această grupă de preparate din componența meniurilor, se include următoarele mâncăruri:

?preparate din legume cu carne de vită;
?preparate din legume cu carne de porc;
?preparate din legume cu carne de ovine;
? preparate din legume cu carne de pasăre;
? preparte din le[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnica alcatuiri meniurilor

Preparate de bază

În această grupă de preparate din componența meniurilor, se include următoarele mâncăruri:

?preparate din legume cu carne de vită;
?preparate din legume cu carne de porc;
?preparate din legume cu carne de ovine;
? preparate din legume cu carne de pasăre;
? preparte din legume cu carne de pește;
?preparate din legume cu carne de vânat;
?preparate din carne tocată.

Fripturile

Ocupă un loc important în componența meniurilor, deoarece pe langă valoarea lor alimentară, se pot prezenta într-o gamă variată, asociindu-se armonios cu sosuri, garnituri și salate.

Carnea furnizează proteine cu valoare biologică mare, cu aminoacizii într-o proporție echilibrată, corespunzătoare cu necesitățile metabolismului uman.

Salatele în componența meniului

Salatele sunt preparate culinare care se includ în componentele meniului ca adaosuri la unele preparate (gustări sau preparate de bază), în funcție de materia primă folosită și de tehnologia acestora. Salatele sunt apreciate pentru aspectul lor variatși coloritul acestora precum și pentru gustul plăcut datorită acizilor organici, glucidelor și a altor substanțe pe care le conțin.

Din punct de vedere al tehnologiei, salatele se grupează în: salate crude, salate fierte, salate coapte, salate combinate. Din punct de vedere al componentelor pe care le conțin, salatele pot fi: salate simple și salate compuse (combinate).

Dulciurile de bucătărie, patiserie și cofetărie

Dulciurile de bucătărie, patiserie-cofetărie sunt in general preparate dulci și se recomandă în etapa a treia a meniului ca desert sau pot fi servite ca produse între mese.

Sortimentele principale de dulciuri de bucătărie, cofetărie-patiserie sunt: budincă de griș, cu sirop, budincă de orez cu dulceață, clătite cu brânză și smântână, clătite cu dulceață, cremă de zahăr ars etc.

Băuturi servite în unitățile de alimentație publică

Grupa de băuturii nealcoolice(apa minerala,bauturi racoritoare,bauturi nealcolice nefermentate,etc); Băuturi alcoolice naturale nedistilate (berea,vinul,vermutul, vinuri spumoase,etc) Băuturi alcoolice naturale distillate (rachiuri naturale,vinul ars) Băuturile alcoolice industriale (rachiuri industriale simple,aromate neindulcite, aromate indulcite)

Prin meniu se înțelege totalitatea preparatelor de bucătărie și cofetărie-patiserie care se prezintă și se servesc într-o anumită ordine la o masă.

Prin meniu se poate înțelege și hartia sau cartonul pe care se prezintă, în ordinea servirii, preparatele și băuturile oferite la o singură masă unui client sau unor grupuri.

În meniuri trebuie să se prevadă o mare varietate de preparate, astfel încât să se asigure toate substanțele nutritive indispensabile unei mese bine echilibrate: proteine, lipide, glucide, săruri minerale și vitamine.

Este necesar ca un meniu să aibă în compoziție elemente care deschid apetitul și stimulează secreția sucului gastric, alimente esențiale, furnizoare de calorii și regeneratoare de forțe, precum și alimente complementare, ce ușurează digestia.

Sezonul influențează conținutul meniului,de aceea nu se va face excese de conserve în timpul verii, nu se vor servi mâncăruri grele în perioadele călduroase, când se va acorda prioritate mâncarurilor ușoare și adesea reci.

În meniul de seară al meselor obișnuite nu vor figura preparate pregătite prin prăjire sau la grătar.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Astronomie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.