Teatrul elisabethan

5x puncte

categorie: Romana

nota: 9.91

nivel: Liceu

Teatrul era construit ca o arena deschisa. Dimensiunea putea varia pana la 30 m in diametru cu o forma octagonala sau circulara. Materialele folosite la constructia teatrelor erau: lemnul ca material de baza, cuie, piatra si ipsos.Constructia unui teatru dura cca 6 luni avand o capacitate a publicului intre 1500 - 3000 de persoane. Arena din aer liber a teatrului era numita adeseori " groapa" sau [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Teatrul elisabethan

Teatrul era construit ca o arena deschisa. Dimensiunea putea varia pana la 30 m in diametru cu o forma octagonala sau circulara. Materialele folosite la constructia teatrelor erau: lemnul ca material de baza, cuie, piatra si ipsos.Constructia unui teatru dura cca 6 luni avand o capacitate a publicului intre 1500 - 3000 de persoane. Arena din aer liber a teatrului era numita adeseori " groapa" sau " curte". Scena amfiteatrului era proiectata la jumatate in " groapa". Era ridicata scena la un capat fiind inconjurata de trei niveluri de galerii acoperite cu balcoane pentru o vedere in ansamblu.

De obicei exista o singura intrare principala. Mai tarziu s-au introdus scarile care aveau acces direct la galerii. Acestea constau in doua seturi de scari, pe fiecare parte a teatrului. Pentru a intra la un spectacol trebuia sa platesti un penny in cutia de la intrare numita " Box Office". Daca dorei sa stai in prima galerie mai platei un penny iar a doua galerie te mai costa inca un penny. Totul depindea de unghiul de vedere al specatcolului ca si in zilele noastre. Scaunele erau asezate pe trei nivele in galerii avand trei randuri de banci de lemn, numarul de scaune crescand in partea din spate , urmand forma teatrului..

Proprietarul teatrului purta denumirea de " Housekeepers" sau stapanul casei. Luminozitatea era produsa natural prin deschizaturi ale teatrului depinzand de densitatea lumini pe care vroiau s-o aplice.Totusi erau si cateva surse artificiale folosite special pentru a produce atmosfera " nocturna". " Heavens" era un loc care oferea actorilor un loc de a se ascunde. O selectie de sfori si haine permiteau actorilor sa-si faca efectele speciale din acest loc, cum ar fi zburatul sau intrarile dramatice. Muzica a fost introdusa ca un efect special abia dupa anul 1600.

Scena nu reprezinta nici prin fundalurile pictate un loc special. Obiectele simple erau de ajuns astfel incat sa simbolizeze locul si rolul unui actor: ca o masa pentru o camera, un tufis intr-o vaza pentru o padure sau o coroana pentru un rege.Deci era dificil pentru public sa urmareasca piesa de teatru pentru ca locurile se schimbau repede. Era elizabethana este perioada din istoria Angliei dominate de structura de Clasei superioare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.