Taxele vamale

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.90

nivel: Facultate

Taxele vamale se aplica conform tarifului vamal. Tarif vamal reprezinta catalogul care cuprinde nomenclatorul de marfuri introduse pe sau scoase de pe teritoriul vamal, precum si cotele taxei vamale aplicate acestor marfuri. Nomenclatorul de marfuri este lista care cuprinde codurile, denumirile si descrierea marfurilor corespunzatoare sistemelor de clasificare aplicate in practica internationala.<[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Taxele vamale

Taxele vamale se aplica conform tarifului vamal. Tarif vamal reprezinta catalogul care cuprinde nomenclatorul de marfuri introduse pe sau scoase de pe teritoriul vamal, precum si cotele taxei vamale aplicate acestor marfuri. Nomenclatorul de marfuri este lista care cuprinde codurile, denumirile si descrierea marfurilor corespunzatoare sistemelor de clasificare aplicate in practica internationala.
Obiect al impunerii cu taxe vamale sunt marfurile importate, exportate sau care sunt in tranzit pe teritoriul RM.

Platitori ai taxelor vamale sunt persoanele fizice si juridice care detin obiectul impozabil. Cotele taxei vamale si lista marfurilor supuse acesteia se stabilesc de catre Parlament. Ele se aplica in conformitate cu legislatia si cu acordurile internationale, la care Republica Moldova este parte. Cotele taxei vamale sunt unice si nu pot fi modificate, cu exceptia cazurilor prevazute de legislatia in vigoare sau de acordurile internationale, la care Republica Moldova este parte.
Pentru serviciile acordate de lucratorii vamali (oformarea documentelor, pastrarea marfurilor in depozitele vamale, etc) se percep taxe pentru efectuarea procedurilor vamale.

Marfurile care trec frontiera vamala se supun taxei vamale conform Legii cu privire la tariful vamal.
Procedurile vamale reprezinta totalitatea serviciilor acordate de organele vamale in sfera activitatii vamale. Nomenclatorul acestor servicii si taxele pentru ele sint aprobate in conformitate cu legislatia. Taxa pentru proceduri vamale se achita la utilizarea oricarei destinatii vamale, cu exceptia abandonului in favoarea statului, daca legislatia nu prevede altfel.

Mijloacele banesti incasate ca taxa pentru proceduri vamale se varsa la bugetul de stat si se utilizeaza in volum deplin la finantarea activitatii vamale. Taxa pentru efectuarea procedurilor vamale nu se percepe pentru marfurile si serviciile importate pe teritoriul Republicii Moldova din contul imprumuturilor si granturilor acordate Guvernului sau acordate cu garantie de stat, din contul imprumuturilor acordate de organismele financiare internationale (inclusiv din cota-parte a Guvernului), destinate realizarii proiectelor respective, precum si din contul granturilor acordate institutiilor finantate de la buget, conform listei aprobate de Guvern.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.