Taxa pe valoarea adaugata

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.90

nivel: Liceu

Operatiile realizate cu bunuri sau servicii din import sunt similare celor realizate in tara.Criteriile in functie de care se acorda scutiri de la plata taxei pe valoarea adaugata pentru livrarile de bunuri si prestari de servicii din tara sunt reglementate prin art. 6 A din ordonanta : "Scutirea de taxa pe valoarea adaugata la unele bunuri si servicii realizate in tara se aplica si la bunu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Taxa pe valoarea adaugata

Operatiile realizate cu bunuri sau servicii din import sunt similare celor realizate in tara.Criteriile in functie de care se acorda scutiri de la plata taxei pe valoarea adaugata pentru livrarile de bunuri si prestari de servicii din tara sunt reglementate prin art. 6 A din ordonanta : "Scutirea de taxa pe valoarea adaugata la unele bunuri si servicii realizate in tara se aplica si la bunurile si serviciile similare din import, ca de ex. : carne, lapte praf, ulei, soia, unt, medicamente.

Operatiile privind livrari de bunuri si prestari de servicii din tara sunt supuse taxei pe valoarea adaugata cu exceptiile prevazute de lege,daca sunt realizate de persoane fizice si juridice inregistrate ca agenti economici sau autorizate sa desfasoare o activitate economica pe baza liberei initiative.
Vanzarile de bunuri mobile sau imobile efectuate de persoane fizice neinregistrarte in calitate de proprietar nu sunt supuse T.V.A.-ului.

Importurile de bunuri si servicii sunt supuse taxei pe valoarea adaugata cu exceptiile prevazute de lege, indiferent de forma de organizare a importatorului,persoana juridica sau persoana fizica inregistrata sau nu ca agent economic. O persoana fizica sau juridica plateste taxa pe valoarea adaugata pentru toate importurile la care plateste si taxa vamala indiferent daca bunurile au fost introduse in tara pentru productie, investitie, comercializare sau in scop personal.
Bunurile introduse in tara de persoane fizice neinregistrate ca agenti economici scutite de taxa vamala sunt scutite si de taxa pe valoarea adaugata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.