Tastatura

5x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.94

nivel: Gimnaziu

In conditii normale de utilizare, tastatura este folosita pentru a tipari texte si numere in editoare de texte si alte programe. Intr-un calculator modern, interpretarea apasarii unei taste este lasata in general la latidudinea software-ului. O tastatura de calculator distinge fiecare tasta de celelalte taste si raporteaza toate apasarile de taste software-ului de control. De asemenea tastaturile [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tastatura

In conditii normale de utilizare, tastatura este folosita pentru a tipari texte si numere in editoare de texte si alte programe. Intr-un calculator modern, interpretarea apasarii unei taste este lasata in general la latidudinea software-ului. O tastatura de calculator distinge fiecare tasta de celelalte taste si raporteaza toate apasarile de taste software-ului de control. De asemenea tastaturile sunt folosite pentru jocuri, fie ca se folosesc tastaturi obisnuite fie ca se folosesc tastaturi cu caracteristici speciale pentru jocuri care pot accelera utilizarile mai frecvente ale combinatiilor de taste.

O tastatura este de asemenea folosita pentru a da comenzi sistemului de operare al unui calculator, cum ar fi combinatia Control-Alt-Delete din Windows folosita pentru a aduce o invoca fereastra de activitati. Tastaturile standard sunt acele tastaturi alfanumerice care au o cursa (la apasare) completa a tastelor. Tastaturile computerelor desktop cum ar fi tastaturile traditionale al Statelor Unite cu 101 taste sau 104 taste, includ caractere alfabetice, simboluri de punctuatie, numere si o varietate de taste functionale. Tastaturile de calculator sunt similare cu tastaturile masinilor de scris electrice, doar ca contin taste suplimentare.

Tastaturile de laptop sau asemanatoare
Tastaturile laptopurilor au de obicei pentru apasare o cursa mai scurta si (de obicei) un set redus de taste. Ele pot sau nu pot avea tastele numerice (keypad numeric) iar tastele functionale pot fi plasate in zone diferite fata de asezarea tastelor la tastaturile standard.
Tastaturile multimedia Tastaturile cu taste suplimentare cum ar fi tastaturile multimedia au taste speciale pentru acces la muzica, web si alte programe utilizate in mod frecvent. De exemplu folosirea combinatiei de taste crt + o tasta marcata cu o culoare este folosita de anumiti utilizatori in anumite aplicatii software cum ar fi softurile de editare video.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.