Tastatura

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.83

nivel: Gimnaziu

Tastatura este componenta hardware a calculatorului ce permite utilizatorului sa introduca date prin apasarea unor taste. Cele mai folosite tastaturi sunt cele QWERTY. Denumirea vine de la primele sase taste de pe randul al treilea.Tastatura este probabil cel mai vechi dispozitiv de intrare, ea existand inainte de aparitia monitoarelor si evident inainte de aparitia mouse-ului. Fiecare tasta are a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tastatura

Tastatura este componenta hardware a calculatorului ce permite utilizatorului sa introduca date prin apasarea unor taste. Cele mai folosite tastaturi sunt cele QWERTY. Denumirea vine de la primele sase taste de pe randul al treilea.Tastatura este probabil cel mai vechi dispozitiv de intrare, ea existand inainte de aparitia monitoarelor si evident inainte de aparitia mouse-ului. Fiecare tasta are asociat un numar de identificare care poarta denumirea de cod de scanare. La apasarea unei taste, tastatura trimite sistemului de calcul codul de scanare corespunzator tastei respective (un numar intreg de la 1 la n - numarul de taste).

La primirea codului de scanare de la tasttaura, calculatorul face conversia intre numarul primit si codul ASCII corespunzator.
Tastatura retine nu numai apasarea unei taste, dar si eliberarea acesteia, fiecare actiune fiind inregistrata separat. Exista doua categorii de taste :
- taste comutatoare - au efect indiferent daca sunt apasate sau eliberate si
- taste de control - au efect numai atunci cand sunt actionate.
Modele de tastaturi

Tastatura consta dintr-o serie de comutatoare montate intr-o retea, numita matrice a tastelor. Cand se apasa o tasta, un procesor aflat in tastatura o identifica prin detectarea locatiei din retea care arata continuitatea. De asemenea, acesta interpreteaza cat timp sta tasta apasata si poate trata chiar si tastarile multiple. Interfata tastaturii este reprezentata de un circuit integrat denumit keyboard chip sau procesor al tastaturii. Un buffer de 16 octeti din tastatura opereaza asupra tastarilor rapide sau multiple, transmitandu-le sistemului succesiv.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.