Tartarin din Tarascon de Alphonse Daudet

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.64

nivel: Gimnaziu

Opera literara: Tartarin din Tarascon
Autor: Alphonse Daudet (1840-1897)

Rezumatul operei Tartarin din Tarascon de Alphonse Daudet
Tartarin din Tarascon era maruntel, roscovan, pantecos, avea o barba stufoasa si ochi fulgeratori. Tartarin din Tarascon avea o colectie impresionanta de arme albe si arme de foc, o colectie de carti de aventuri si o gradina neinchipuit d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tartarin din Tarascon de Alphonse Daudet

Opera literara: Tartarin din Tarascon
Autor: Alphonse Daudet (1840-1897)

Rezumatul operei Tartarin din Tarascon de Alphonse Daudet
Tartarin din Tarascon era maruntel, roscovan, pantecos, avea o barba stufoasa si ochi fulgeratori. Tartarin din Tarascon avea o colectie impresionanta de arme albe si arme de foc, o colectie de carti de aventuri si o gradina neinchipuit de frmoasa, lucruri de care era foarte mandru. Oamenii din Tarascon il apreciau foarte mult pe Tartarin din Tarascon pentru vitejia sa.

Tartarin din Tarascon isi dorea foarte mult sa se lupte cu fel si fel de animale fioroase, in special cu leii, dar problema era ca in Tarascon nu prea avea cu cine. Toata aventura incepu cand un leu veni cu circul la Tarascon. Tartarin din Tarascon, spre uimirea tuturor, intra in cusca leului pentru a-si dovedi curajul. Astfel se lua hotararea ca Tartarin din Tarascon sa plce in Algeria, sa vaneze lei. In timpul acestei calatorii, dupa cateva incercari zadarnice de a vana un leu, Tartarin din Tarascon cunoaste o maura pe nume Baia cu care se insoara. Dar dupa un timp, lui Tartarin din Tarascon i se facu dor de vanatoare, si hotari sa porneasca iar in cautarea leilor. El il cunoaste pe printul Gregory de Montenegro.

Acesta il tradeaza pe Tartarin din Tarascon, dar totusi, marele erou o scoase la capat si reusi sa faca rost de o blana de leu. El se intoarse biruitor la Trascon, fiind primit ca un rege.

Personaje:
- Tartarin din Tarascon
- armurierul Costecalde
- farmacistul Bezuquet
- doamna Bezuquet
- comandantul Bravida
- doamna Mitaine
- maura Baia
- printul Gregory de Montenegro
- domnul Bombonnel
- capitanul Barbassou

Mesajul operei literare: Tartarin din Tarascon ne invata sa fim curajosi, sa facem multe fapte marete, pentru a avea parte de respect si admiratie din partea celorlalti.

Impresia personala: Aceasta carte m-a impresionat in mod deosebit deoarece este vorba despre povestea unui erou adevarat Tartarin din Tarascon, un om curajos, mereu in cautare de noi aveturi, un om care trece usor peste clipele grele, care are multi prieteni si putini dusmani, un om iubit si apreciat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.