Targuri si expozitii internationale

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Incepand din a doua jumatate a secolului al XIX-lea si in special in secolul XX, dezvoltarea multilaterala a industriei a facut posibila producerea si aparitia pe piata a milioanelor de produse, de sortimente si calitati variate si cantitati imense. Aceste produse nu mai puteau fi transportate (eventual si depozitate) si expuse 1a targ ca in perioadele anterioare si astfel s-a nascut ideea de a ex[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Targuri si expozitii internationale

Incepand din a doua jumatate a secolului al XIX-lea si in special in secolul XX, dezvoltarea multilaterala a industriei a facut posibila producerea si aparitia pe piata a milioanelor de produse, de sortimente si calitati variate si cantitati imense. Aceste produse nu mai puteau fi transportate (eventual si depozitate) si expuse 1a targ ca in perioadele anterioare si astfel s-a nascut ideea de a expune, in cadrul targurilor, produse unicat sau in cantitati mici, astfel erau expuse produsele de serie mica care erau considerate reprezentative, in scopul vanzarii lor in modul acesta, targurile de marfuri s-au transformat in ,,targuri de mostre".

Contractele de vanzare - cumparare se incheiau in cadrul targului, mostrele expuse si pe considerentele "vazut - placut" sau ,,asa cum este"; livrarea marfurilor se efectua ulterior la termenele si in locurile convenite precum si plata (avans, plata integrala sau polite), conform clauzelor mentionate in contractul semnat de cei doi parteneri.
Initial, aceste "targuri de mostre" au avut caracterul de targuri generale, insa aparitia numeroaselor ramuri, subramuri, sectoare industriale care produc un nomenclator continand un numar imens de produse cu diferite destinatii a generat necesitatea ,,specializarii" acestor targuri, acestea devenind cu timpul "targuri specializate"1.

Numarul acestora a crescut succesiv in timp, ajungand pana in prezent sa detina circa 80% din totalul targurilor. De asemenea, cu timpul, o serie din aceste targuri specializate (cele cu o mai restransa gama de produse) au devenit ,,saloane comerciale" ori au aparut alte manifestari sub forma de saloane.
In prezent, dupa datele Uniunii Targurilor Internationale, circa 80% din numarul acestor targuri care fac parte din Uniune, il reprezinta targurile si saloanele specializate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.