Targoviste - Cetateni - Rucar - Campulung - Pitesti - Curtea de Arges

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Cercetarile arheologice din anul 1905 dau inforAZmatii asupra studierii fortificatiei de la Oratia. AstAZfel inaltimea zidurilor a fost estimata la cea 7 m. Amenajarile interioare care ocupau partea sud-es-tica a incintei erau din lemn, multe fragmente fiind carbonizate in urma unui incendiu puternic, intre obiectele gasite se remarca virfurile de sageti in numar ridicat, infipte in resturile de b[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Targoviste - Cetateni - Rucar - Campulung - Pitesti - Curtea de Arges

Cercetarile arheologice din anul 1905 dau inforAZmatii asupra studierii fortificatiei de la Oratia. AstAZfel inaltimea zidurilor a fost estimata la cea 7 m. Amenajarile interioare care ocupau partea sud-es-tica a incintei erau din lemn, multe fragmente fiind carbonizate in urma unui incendiu puternic, intre obiectele gasite se remarca virfurile de sageti in numar ridicat, infipte in resturile de birne, bucati de sabie, pinteni, potcoave, catarame, lame de cuAZtit, cuie, citeva ghiulele de piatra, precum si fragAZmente ceramice.

Sapaturile din anii 1968--1969 au permis descoAZperirea in interiorul cetatii, dar mai ales in afara acesteia, indeosebi in santul de aparare, a numeAZroase virfuri de sageti si de arbaleta. Fragmentele ceramice s-au datat in ultima parte a secolului al XIV-lea. De o mare importanta sint cele doua moAZnede de la Mircea cel Batrin, gasite in interiorul cetatii, pe pamintul depus deasupra stincii.
Pe baza materialelor descoperite se poate presuAZpune ca data constructiei se plaseaza in a doua jumatate a secolului al XIV-lea.

Exista unele inAZdicii ca aceasta mai functiona in secolul al XVI-lea.
Izvoarele literare au mentionat pentru prima data cetatea Dimbovitei in a doua jumatate a seAZcolului al XlV-lea, intii in legatura cu infringerea ostirii voievodului Transilvaniei Nicolae Lackfi in toamna anului 1368, de catre Dragomir, castelanul de Dimbovita, intr-o lupta pe care documentul nu o specifica daca s-a purtat in interiorul sau in exteriorul cetatii si apoi cu ocazia retragerii aici a uzurpatorului Vlad, capturat in anul 1396 de armata voievodului Transilvaniei, Stibor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.