Tancuri petroliere - operatiuni speciale

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Puntea intermediara trebuie sa fie amplasata la o inaltime astfel aleasa incat presiunea exercitata pe fundul tancurilor de marfa de catre coloana de hidrocarburi plus presiunea vaporilor sa fie mai mica decat presiunea exterioara exercitata de apa pe fundul tancurilor de marfa . Prin aceasta solutie se urmareste ca , in cazul unei avarii de fund , petrolul sa fie retinut in tancul avariat , scurg[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tancuri petroliere - operatiuni speciale

Puntea intermediara trebuie sa fie amplasata la o inaltime astfel aleasa incat presiunea exercitata pe fundul tancurilor de marfa de catre coloana de hidrocarburi plus presiunea vaporilor sa fie mai mica decat presiunea exterioara exercitata de apa pe fundul tancurilor de marfa . Prin aceasta solutie se urmareste ca , in cazul unei avarii de fund , petrolul sa fie retinut in tancul avariat , scurgerea lui fiind impiedicata de presiunea superioara exercitata de apa .

Cele doua solutii constructive : constructia cu dublu corp si constructia cu punte intermediara , au fost acceptate ca echivalente , cu toate ca protectia pe care o asigura impotriva poluarii mediului marin nu este aceeasi . In cazul unei coliziuni de mica energie , constructia cu corp dublu ofera o protectie totala , scurgerea de hidrocarburi fiind nula , in timp ce constructia cu punte intermediara permite o scurgere limitata de hidrocarburi care poate polua totusi mediul marin .

Pe de alta parte , in cazul unei coliziuni de energic mare , la care avaria este profunda si penetreaza corpul interior, constructia cu dublu corp nu ofera nici o protectie contra poluarii , in timp ce constructia cu punte intermediara permite o protectie suficienta .
Ramane deschisa problema masurilor de siguranta care trebuie luate in cazul petrolierelor cu dublu corp , pentru a se asigura ca in timpul exploatarii acestora riscul de foc si explozie sa nu fie mai mare decat in cazul petrolierelor clasice . Aceste masuri vor fi stabilite in continuare de catre Comitetul Securitatii Maritime .

Au fost adoptate de asemenea reglementari pentru diminuarea poluarii marine de catre petrolierele existente , reglementari continute in noua Regula 13G. Regula 13G a intrat in vigoare dupa 6 iulie 1995 si se aplica petrolierelor existente care transporta titei , cu tonaj peste 20.000 tdw , navelor pentru transportul produselor petroliere cu tonaj peste 30.000 tdw care nu respecta sau respecta numai partial cerintele Regulii 13F aplicabila navelor noi .

Aceste petroliere vor fi supuse unui program de inspectii mai intens , a caror frecventa si obiectiv vor fi in conformitate cu instructiunile care urmeaza sa fie elaborate de catre IMO . Rapoartele acestor inspectii urmeaza sa fie pastrate la bordul navei intr un dosar la care sa aiba acces autoritatile portuare. Conform Regulii 13G adoptata , petrolierele pre MARPOL , care nu corespund cerintelor referitoare la prevederea tancurilor de balast separat , vor trebui sa corespunda acestor cerinte nu mai tarziu de 25 ani dupa data livrarii lor. Ca alternativa la prevederea tancurilor de balast separat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.