Tactici de relatii publice

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.90

nivel: Facultate

Tacticile de succes sunt bazate pe cercetarea valorilor, intereselor si canalelor de comunicare preferate de public; Tacticile de succes transmit un mesaj clar care se adreseaza valorilor si intereselor publicului, chiar daca se urmareste un obiectiv al organizatiei. Cu alte cuvinte, tacticile de succes creaza situatii de castig - castig pentru comunicator si receptor;

Tacticile de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tactici de relatii publice

Tacticile de succes sunt bazate pe cercetarea valorilor, intereselor si canalelor de comunicare preferate de public; Tacticile de succes transmit un mesaj clar care se adreseaza valorilor si intereselor publicului, chiar daca se urmareste un obiectiv al organizatiei. Cu alte cuvinte, tacticile de succes creaza situatii de castig - castig pentru comunicator si receptor;

Tacticile de succes sunt evaluate atat de-a lungul desfasurarii lor, cat si la final.Vom lista in continuare cateva din tacticile pe care orice practician de relatii publice ar trebui sa le cunoasca. Si pentru ca ficare tactica trebuie sa targeteze un public anume, le vom organiza dupa publicurile pe care ar putea sa le afecteze.

I. ANGAJATII
Vom incepe cu angajatii pentru ca ei ar trebui sa constituie principalul public al organizatiei. Daca acestia nu sunt bine informati si motivati, calitatea relatiilor organizatiei cu alte publicuri ar putea sa nu mai conteze.

Intalniri fata in fata
Toate studiile comunicarii interne arata ca, pentru angajati, canalul preferat de primire a informatiilor despre organizatie sunt intalnirile fata in fata cu superiorii lor directi.Newsletter-e.Newslettter-ele nu sunt costisitoare si au avantajul ca ofera in scris mesajele pe care angajatii sa la poata citi. Newsletter-ele trebuie sa apara frecvent pentru a oferi permanent informatii actuale. Ele nu trebuie sa se limiteze la aparitia pe hartie, ci pot fi transmise la fel de bine online, incluzand astfel si clipuri cu imagine si sunet, cat si link-uri catre alte site-uri si o arhiva a numerelor precedente.

Reviste
Pentru ca sunt mai dificil de produs, revistele nu contin de obicei informatii de ultima ora. In schimb, revistele contin povesti mai putin legate de anumite perioade de timp, cum sunt treceri in revista ale valorilor si obiectivelor organizatiei, povesti despre angajati si actualizari ale unor teme cu continuitate.Unele organizatii trimit revistele prin posta direct la casele angajatilor, astfel incat si alti membri ai familiei sa le poata citi si organizatia sa obtina si sustinerea acestora. Ele pot exista si online.

Video clipuri
Un clip care contine un mesaj poate fi folosit in modalitati diferite. Clipurile speciale sau newsletter-ele video pot fi transmise pe monitoarele din cantinele angajatilor si locurile in care acetia isi petrec pauzele. Ele pot de asemenea sa fie transmise pe e-mail angajatilor.

Aviziere
Avizierele cuprind informatii despre modificari legislative sau schimbari legate de beneficiile angajatiilor.
Discursuri
Angajatii vor de obicei sa fie observati de catre "seful cel mare". Daca liderul unei organizatii este un bun vorbitor, un discurs fata in fata care sa contina un mesaj important poate fi foarte eficient si flatant pentru angajatii organizatiei. Astfel de discursuri dau angajatilor sentimentul ca liderul organizatiei este interesat ca acestia sa fie implicati in planurile organizatiei.

Intranet-ul
Intranet-ul ofera mai mult decat conturi de e-mail angajatilor, ele pot contine un site intern cu descrieri ale departamentelor, newsletter-e, reviste si video-clipuri.
E-mail
Conform unor studii recente, e-mail-ul a devenit principala metoda de comunicare intre angajati. Insa acestia considera e-mail-ul a fi cea mai putin eficienta metoda oficiala de comunicare intre conducerea organizatiei si subordonati. E-mail-ul poate lasa loc de neintelegere sau poate fi o metoda de eschiva a conducerii de la intalnirile fata in fata cu angajatii atunci cand au de dat vesti proaste.

Evenimente speciale
Evenimentele speciale pentru angajati pot insemna de la picnicuri ale companiei pana la seri petrecute la evenimente sportive sau tactici mai complexe precum training-uri sau sesiuni de specializare. Nu uitati ca unele canale precum brosurile pot accentua mesajul transmis de un eveniment special.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.