Tablourile de finantare sau de flux

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.87

nivel: Facultate

Altfel spus, bilantul descrie, la o anumita data de obicei; inchiderea exercitiului contabil), diferitele resurse financiare, de care dispune o intreprindere pasiv), si utilizarea care este data acestor resurse activ). El este o reprezentare, sub forma de "stocuri". existente), a elementelor fizice sau financiare care caracterizeaza o intreprindere, punand in lumina efectele pe care deciziile trec[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tablourile de finantare sau de flux

Altfel spus, bilantul descrie, la o anumita data de obicei; inchiderea exercitiului contabil), diferitele resurse financiare, de care dispune o intreprindere pasiv), si utilizarea care este data acestor resurse activ). El este o reprezentare, sub forma de "stocuri". existente), a elementelor fizice sau financiare care caracterizeaza o intreprindere, punand in lumina efectele pe care deciziile trecute continua sa le exercite asupra situatiei prezente. Cat priveste contul de profit si pierdere, acesta cuprinde soldurile fluxurilor generate de operatiile intreprinderii, care au. o incidenta asupra rezultatului unei perioade date exercitiul contabil). El permite determinarea capacitatii de autofinantare.

Dar, nici bilantul, nici contul de profit si pierdere nu permit, apriori, obtinerea unei viziuni dinamice asupra structurii fiAZnanciare, adica, asupra evolutiei acestei structuri. O atare vizAZiune cade sub incidenta interesului; atat a analistului financiar, extern intreprinderii, cat si a managerilor acesteia. Un conducator de intreprindere este adesea determinat sa se intrebe si sa gaseasca raspuns asupra localizarii profitului in structurile patrimoniale trezorerie, stocuri, imobilizari etc.).

Perplexitatea il cuprinde, atunci cand constata o discordanta intre cresterea productiei si cifrei de afaceri, pe de o parte, si volumul trezoreriei, pe de alta parte. In sfarsit, el ataseaza un interes deosebit posibilitatilor de investire si mijloacelor pe care le poate pune in opera.

La toate aceste cerinte, si inca multe altele, teoria, doctrina si practica mondiala au raspuns prin crearea unui instrument extrem de interesant: TABLOUL DE FINANTARE.Literatura de specialitate propune mai multi termeni pentru desemnarea acestei situatii financiare de sinteza: tabloul de finantare, tabloul de utilizari si resurse, tabloul fluxurilor,tabloul de trezorerie. Toate aceste denumiri au un numitor comun: ele se refera la o situatie a fluxurilor.

Diferentele intre diferitele expresii, mai mult sau mai putin evidente, nu ne impiedica, din motive de simplificare, sa utilizam termenul comun de "tablou de finantare".Anumiti autori au incercat sa faca o distinctie terminologie intre tabloul de finantare si tablou.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.