Tablouri electrice de distributie

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.76

nivel: Facultate

Tablourile electrice de distributie de joasa tensiune si tablourile electrice de automatizare reprezinta ansamble care contin aparate electrice, conexiuni, borne de current, echipamente de comanda, masura, protective, semnalizare etc. , montate complet cu toate elementele lor constructive. Tablourile de distributie - racordate la una sau mai multe surse de energie electrica - servesc la distributi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tablouri electrice de distributie

Tablourile electrice de distributie de joasa tensiune si tablourile electrice de automatizare reprezinta ansamble care contin aparate electrice, conexiuni, borne de current, echipamente de comanda, masura, protective, semnalizare etc. , montate complet cu toate elementele lor constructive. Tablourile de distributie - racordate la una sau mai multe surse de energie electrica - servesc la distributia acesteia precum si la protectia, controlul-comanda si reglarea aparatelor sau circuitelor electrice.

Tablourile (panourile) de automatizare servesc la obtinerea functionarii automate a masinilor si instalatiilor precum si la realizarea automatizarii proceselor tehnologice in toate ramurile industriale (industria metalurgica, constructoare de masini, chimica, textila, alimentara etc. Dupa destinatia pe care o au, tablourile de distributie se impart in : tablouri generale , principale si secundare.
Tabloul general de distributie este cel care primeste energia electrica, la o tensiune sub 1000 v, de la sursa de energie sau de la retea.

Tabloul principal primeste energia electrica de la tabloul general si alimenteaza tablourile secundare. Tabloul secundar deserveste unul sau mai multe receptoare. In cazul in care tabloul general de distributie alimenteaza cu energie electrica mai multe tablouri principale, prin circuite separate, distributia se numeste radiala. Tablourile au in componenta lor circuite principale si auxiliare care formeaza unitati functionale independente. Circuitul principal este un ansamblu de elemente conductoare (aparate electrice, cabluri si conductoare electrice etc.) destinate sa asigure distributia energiei electrice, iar circuitul si alte functii auxiliar cuprinde elemente care asigura masura, semnalizarea, comanda, controlul, protectia complementare.

Unitatea functionala este reprezentata de ansamblul de elemente ale circuitelor principale si auxiliare dintr-un tablou care servesc indeplinirii unei aceleiasi functiuni. Un grup de unitati functionale, interconectate electric pentru realizarea functiilor de exploatare, formeaza un ansamblu functional.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.