Tabele de decompresie cu aer LH-82 pentru scufundari

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.90

nivel: Facultate

Dupa o scufundare succesiva se impune ca obligatorie o stationare la suprafata de 8 ore.
Decompresia se executa prin paliere din 3 in 3 metri direct in apa sau in barocamere de decompresie , cu respirare de aer la paliere. Viteza de ridicare de la adancimea de lucru la primul palier este de 15 m/min. Ultimul minut al fiecarui palier va fi utilizat pentru ridicarea la palierul urmator. [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tabele de decompresie cu aer LH-82 pentru scufundari

Dupa o scufundare succesiva se impune ca obligatorie o stationare la suprafata de 8 ore.
Decompresia se executa prin paliere din 3 in 3 metri direct in apa sau in barocamere de decompresie , cu respirare de aer la paliere. Viteza de ridicare de la adancimea de lucru la primul palier este de 15 m/min. Ultimul minut al fiecarui palier va fi utilizat pentru ridicarea la palierul urmator.

Prima coloana din tabelul LH-82, indica adancimea de scufundare, a doua coloana din tabel indica durata scufundarii, iar a treia coloana indica timpul de ridicare de la adancimea maxima la primul palier.
Urmatorul grup de coloane din tabel indica durata diferitelor paliere ce trebuie respectate. Penultima coloana din tabel indica durata totala a ridicarii, iar ultima coloana a aceluiasi tabel indica valoarea coeficientului "C".

Pentru determinarea profilului decompresiei in cazul unei scufundari normale succesive, se folosesc si tabelele anexe tabelului LH-82 si anume tabelele A-LH si B-LH . Tabelul A-LH permite determinarea coeficientului "C" modificat, functie de timpul scurs in intervalul de stationare la presiunea atmosferica (intervalul de suprafata in care scafandrul respira aer atmosferic) si de coeficientul "C", caracteristic sfarsitului primei scufundari, rezultat din tabelul LH-82.

Tabelul B-LH permite determinarea timpului de majorare a duratei scufundarii succesive functie de adancimea scufundarii succesive si de noua valoare a coeficientului "C" determinata cu ajutorul tabelului A-LH. Astfel, pentru determinarea profilului decompresiei la o scufundare normala succesiva se procedeaza in felul urmator:
- dupa prima scufundare, se citeste din tabelul LH-82 valoarea coeficientului "C" la sfarsitul primei scufundari in dreptul adancimii si duratei acestei prime scufundari;

- cunoscand intervalul de suprafata cu respirare de aer dupa care va fi efectuata noua scufundare (scufundarea succesiva), se intra in tabelul A-LH cu valoarea coeficientului "C" de la sfarsitul primei scufundari si cu intervalul de la suprafata, determinandu-se noul coeficient "C" (coeficientul "C" modificat) corespunzator sfarsitului intervalului de suprafata;
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.