Suveranitatea nationala si uniunea europeana

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.75

nivel: Facultate

"In temeiul principiului subsidiaritatii, in domeniile care nu se incadreaza in sale competenta exclusiva a Uniunii intervine numai daca si in masura in obiectivele actiunii preconizate nu pot fi suficient realizate de catre Statele membre, fie la nivel central sau la nivel regional si local nivel, dar poate mai degraba, datorita dimensiunilor sau efectelor propuse actiunii, pot fi realizate mai b[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Suveranitatea nationala si uniunea europeana

"In temeiul principiului subsidiaritatii, in domeniile care nu se incadreaza in sale competenta exclusiva a Uniunii intervine numai daca si in masura in obiectivele actiunii preconizate nu pot fi suficient realizate de catre Statele membre, fie la nivel central sau la nivel regional si local nivel, dar poate mai degraba, datorita dimensiunilor sau efectelor propuse actiunii, pot fi realizate mai bine la nivelul Uniunii "nivel [arta. 9, 3].

Punerea in aplicare a principiului subsidiaritatii, este condus de un protocol care necesita, printre altele, o consultare larga a institutiilor nationale si supranationale. Ar trebui sa fie remarcat, totusi, ca principiul subsidiaritatii nu se aplica la problemele care fac parte din domeniul exclusiv al uneia dintre institutii supranationale. Aceasta directioneaza numai acele probleme pentru care exista o responsabilitate comuna.

Nici nu-l atinge pe probleme de care apartin de competenta guvernelor nationale. Cu toate acestea, delimitarea linia este semi-permeabile. Problema poate fi ridicata daca subsidiaritatii este un principiu constitutional regie de distributie a puterii [ex ante] sau o cerinta de procedura, atribuirea legitimitatea [Ex post], indiferent de rezultatul [Bekkers 1995, p. 175; Siedentop 2000, p. 31]. Cu toate acestea, sa vedem cum acest concept a fost interpretat si modul in care a fost aplicata in Tarile de Jos, inainte de a ne adresa aceasta intrebare.

Pentru catolici, o sursa importanta a fost enciclica papala Quadragesimo Anno [1931]. Conceptul a fost initial derivat din legea naturii, adica inchise in ordinea divina. Societate, a spus, nu consta numai din persoane fizice, ci, de asemenea, comunitati. comunitati mai mari provin de la cele mai mici si ambele trebuie sa aiba posibilitati sa se dezvolte in functie de o natura, competentele si responsabilitati.

Aceste comunitati sunt institutii de ordin inferior.
Statul este o institutie de ordin superior. Deoarece de stat este de ordin superior se are dreptul sa intervina in aceste comunitati. Comunitatile mai mici trebuie sa contribuie la entitate mai mare si sa respecte legile acestei entitati. Gardienii de stat incalcari intolerabile ale interesului public.

Statul intervine atunci cand mai mici comunitati nu sunt in masura sa realizeze competentele si responsabilitatile lor sau nu reusesc sa actiona conform acestora.Deci, interventia guvernamentala este filiala [Woldring, 1996, 185]. Dar statul nu i sa permis sa faca totul. Ea a trebuit sa respecte independenta a comunitatilor mai mici. Fata de ei de stat a avut patru functii: conducere, de control, stimulare si de restrictionare [Banning, 1962, 70].


DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.