Suspendarea contractului individual de munca

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.75

nivel: Facultate

Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor - decat cele prevazute la art. 49 alin. (2) din Codul muncii - daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.b). In cazul suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapte imputabile sala[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Suspendarea contractului individual de munca

Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor - decat cele prevazute la art. 49 alin. (2) din Codul muncii - daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.b). In cazul suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendarii acesta nu va beneficia de niciun drept care rezulta din calitatea sa de salariat (art. 49 din Codul muncii).

c). De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza (art. 49 alin. 5 din Codul muncii). d). In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept (art. 49 alin. 6 din Codul muncii).

e). Legislatia muncii nu cuprinde reglementari procedurale cu privire la suspendarea contractului individual de munca.Astfel, din ratiuni practice, trebuie intocmita o decizie, ca act intern al angajatorului, prin care:. Incetarea contractului individual de munca se produce potrivit art. 55 din Codul muncii astfel: de drept, ca urmare a acordului partilor la data convenita de acestea, ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti in cazurile si in conditiile limitativ prevazute de lege.

A). Prin incetarea de drept a contractului individual de munca se intelege interventia uneia dintre cauzele reglementate de art. 56 alin. 1 din Codul Muncii, situatia in care contractul isi inceteaza efectele ex lege (in baza legii), fara a fi necesar sa intervina un act al angajatorului - care nu ar avea decat un rol constatator, actul angajatorului neantrenand incetarea de drept, ci chiar legea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.