Surse straine de finantare a afacerii

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.97

nivel: Liceu

Profesorul Stefan Dumitrescu , in lucrarea sa "Tratat de moneda", considera creditul ca un schimb care incepe in prezent si se termina in viitor. Creditul - dupa cum se mentioneaza in "Dictionarul economico-financiar si contabil" - inseamna schimbarea unei prestatiuni actuale contra unor prestatiuni viitoare intre doi subiecti: creditorul, care transfera bunuri, servicii sau bani (prestatiunea act[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Surse straine de finantare a afacerii

Profesorul Stefan Dumitrescu , in lucrarea sa "Tratat de moneda", considera creditul ca un schimb care incepe in prezent si se termina in viitor. Creditul - dupa cum se mentioneaza in "Dictionarul economico-financiar si contabil" - inseamna schimbarea unei prestatiuni actuale contra unor prestatiuni viitoare intre doi subiecti: creditorul, care transfera bunuri, servicii sau bani (prestatiunea actuala), si debitorul, care-si asuma obligatia de a plati bunurile sau de a restitui banii la scadenta (prestatiunea viitoare).

Potrivit unei alte formulari care se gaseste intr-un dictionar american de termeni bancari, creditul este un acord prin care forme ale valorii - bunuri, servicii sau moneda - sunt cedate in schimbul unei promisiuni de plata viitoare. Totusi creditul nu este o forma a schimbului in acceptiunea consacrata a termenului. Schimbul se caracterizeaza prin cedarea unei marfi cu o anumita valoare de intrebuintare si obtinerea echivalentului general , a banilor , in vederea procurarii unei alte marfi , cu o alta valoare de intrebuintare. Schimbul, evident schimbul de echivalente, nu modifica marimea valorii, ci numai forma materiala in care ea se concretizeaza.

Spre deosebire de schimbul de marfuri , al carui mobil este valoarea de intrebuintare, scopul creditului nu este inlocuirea unei valori de intrebuintare printr-o alta valoare de intrebuintare , ci marimea valorii. Creditul nu exprima relatii tipice de schimb. Ca atare , nu exista suficiente argumente pentru a defini creditul ca fiind o forma a schimbului , nici chiar cu aceeasi particularitate a a separarii in timp al actului prestatiei (acordarii creditului) de actul contraprestatiei (rambursarea creditului).

Si daca creditul nu exprima in principal relatii de schimb , atunci el nu poate fi redus la un gen specific de schimb care incepe in prezent si se termina in viitor. Totusi , fara sa fie o forma a schimbului , creditul este legat de schimb intrucat imprumuturile sunt de regula contractate cu scopul de a face plati pentru livrari de marfuri facute de catre furnizori. Spunem "de regula" plati pentru livrari intrucat creditul poate fi solicitat si pentru plati de salarii , diverse servicii nemateriele etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.