Supravietuind in lumea moderna

3x puncte

categorie: Filosofie

nota: 7.75

nivel: Facultate

Supravietuind in lumea moderna
Are nevoie de iubire, credinta, compasiune, valori la care multi au renuntat sau pur si simplu le-au uitat fiind prea implicati in procesul dezvoltarii tehnologice, prea ocupati sa acumuleze bunuri materiale si sa creeze un standard de viata cat mai ridicat. Oare s-au gandit vreodata la intrebarea biblica: “La ce-i foloseste unui om ca a castigat lumea [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Supravietuind in lumea moderna

Supravietuind in lumea moderna
Are nevoie de iubire, credinta, compasiune, valori la care multi au renuntat sau pur si simplu le-au uitat fiind prea implicati in procesul dezvoltarii tehnologice, prea ocupati sa acumuleze bunuri materiale si sa creeze un standard de viata cat mai ridicat. Oare s-au gandit vreodata la intrebarea biblica: “La ce-i foloseste unui om ca a castigat lumea intreaga, daca si-a pierdut sufletul?” Trebuie sa recunoastem ca nici un bun material nu poate nlocui ceea ce valoreaz iubirea, credinta, speranta.

Supravietuind in lumea moderna
Toate aceste valori ne dau forta de a merge inainte. Din iubire Dumnezeu a creeat oamenii. Credinta in El ne-a ajutat sa invingem durerea, iar speranta, ultimul rau ramas in cutia Pandorei, ne-a luminat calea spre viitor atunci cand eram pierduti in negurile vremii. Din zi in zi oamenii au uitat ce inseamna toate acestea si au devenit tot mai reci, mai obositi, mai indiferenti la tot ce vad in jurul lor. Totul e atat de confuz, de intunecat. Traim sub un cer de plumb intr-o lume bacoviana si nu dorim decat un singur lucru: maine sa fie mai bine.

Sa se schimbe totul peste noapte si maine sa ne trezim intr-o alta lume. O lume fara violenta, fara copii abandonati, intr-o lume in care oamenii nu isi vor mai vinde organele pentru a face rost de banii necesari unui trai decent. Stim cu totii ca stilul de viata al unei natiuni nu se poate schimba peste noapte ori cat de mult ne-am dori, dar daca luptam pentru o lume mai buna, in timp vom reusi sa avem ce am visat atata amar de vreme.

Se poate, inca se mai poate, atata timp cat ne vom pastra credinta, atata timp cat ne vom pastra speranta si nu vom uita sa visam. Visele devin imposibile doar n clipa n care nu mai crezi n ele. In mainile noastre avem puterea de a invinge, iar in sufletul fiecaruia salasluiesc raspunsurile la toate intrebarile ce ne framanta. Acolo se afla cheia cu care putem deschide portile spre o lume mai buna. Nu, nu dau sfaturi nimanui. E doar un strigat catre indiferenta, catre o lume prea obosita pentru a reactiona, catre pasi ce se indreapta spre nicaieri.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Filosofie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.