Supply chain management - sursa de competitivitate in mediul de afaceri european

7x puncte

categorie: Management

nota: 9.85

nivel: Facultate

Care a fost impactul euro? Cursurile de schimb intre valutele participante elimina una din cele mai importante bariere pentru tranzactiile internationale si pentru investitii. Euro stimuleaza transparenta si comparabilitatea preturilor si incurajeaza competitia si convergenta preturilor pe pietele europene. Investitiile europene, productia, distributia si strategiile de marketing sunt reconfigur[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Supply chain management - sursa de competitivitate in mediul de afaceri european

Care a fost impactul euro? Cursurile de schimb intre valutele participante elimina una din cele mai importante bariere pentru tranzactiile internationale si pentru investitii. Euro stimuleaza transparenta si comparabilitatea preturilor si incurajeaza competitia si convergenta preturilor pe pietele europene. Investitiile europene, productia, distributia si strategiile de marketing sunt reconfigurate. Competitia exercita presiuni asupra marjelor de profit. Industria europeana devine mai competitiva pe pietele lumii.

Daca euro deja a adus o doza de dinamism pietei interne, urmatorul impuls major este iminent si va veni de la extinderea Uniunii. Cele 10 tari care urmeaza sa adere la Uniune, vor aduce o populatie de aproximativ 108 milioane de oameni. Este o oportunitate istorica de a reuni cele 2 jumatati ale Europei. In termeni economici, nu va fi un proces usor. Tarile din Europa Centrala si de Est au facut doar recent tranzitia de la economii centralizate la economii de piata. PIB-ul cumulat al acestor tari este aproximativ egal cu cel al Olandei, adica 108 milioane de oameni care produc cat 16 milioane.

[2] Dar beneficiile extinderii depasesc cu mult riscurile. Uniunea va castiga din dinamismul acestor tari in incercarea lor de a ajunge din urma celelalte State Membre. Si nimeni nu poate nega oportunitatile oferite de o piata de 500 milioane de consumatori. singura piata. O singura moneda. Expansiune iminenta. Toate aceastea plaseaza Europa intr-o pozitie puternica . Dar mult mai mult se va cere de la UE pentru a face fata provocarilor secolului 21. Aceasta deoarece traim intr-un timp al schimbarilor rapide .

Suntem martori la o schimbare a paradigmei condusa de globalizare si de schimbarile tehnologice comparabila cu revolutia industriala din secolul 19.Europa are nevoie de politici care sa sprijine schimbarea, dar aceasta reprezinta o provocare greu de asumat, mai ales pe termen scurt . De multe ori se confrunta cu rezistenta din partea celor cu interese restranse. Desi se misca greu, totusi directia este buna si cum Europa se afla pe un drum cu sens unic, nu este cale de intoarcere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.