Suplimentii nutritivi - o necesitate

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

Aceste deziderate sunt dificil de realizat in mod obisnuit la cei care uziteaza diverse regimuri cum ar fi vegetarienii, posturi riAZtuale, dietele din diversele boli: diabet, afectiuni renale, cardio-vasculare, digestive, etc. si la cei supusi intenselor solicitari adaptative la efort fizic, conditii ambientale poluate si nu in ultimul rand femei gravide sau care alapteaza, precum si copiii (pers[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Suplimentii nutritivi - o necesitate

Aceste deziderate sunt dificil de realizat in mod obisnuit la cei care uziteaza diverse regimuri cum ar fi vegetarienii, posturi riAZtuale, dietele din diversele boli: diabet, afectiuni renale, cardio-vasculare, digestive, etc. si la cei supusi intenselor solicitari adaptative la efort fizic, conditii ambientale poluate si nu in ultimul rand femei gravide sau care alapteaza, precum si copiii (persoane aflate in crestere).

Stilul de viata modern presupune autocontrolul in dirijarea alimentatiei, a consumului de diverse produse (alcool, tutun, droguri, medicamente de sinteza, aditivi alimentari chimici), a greutatii corporale, a exercitiilor fizice, etc. Acest autocontrol trebuie sau ar trebui sa fie practicat de fiecare, indiferent de pregatire si ocupatie, reprezentand acte de tip medical (preventie) fara interventie directa a medicului.

Dupa o statistica recenta, peste 40% dintre americani utilizeaza ocazional suplimenti nutritivi, aproximativ jumatate dintre acestia recurg apoi la consumarea lor regulata. Suplimentii nutritivi se folosesc in general in cantitati moderate, in medie sub necesarul optim zilnic pentru Calciu si Magneziu, duble fata de necesar pentru vitamina A, D, B6, acid pantotenic, Zinc si Fier, si peste dublu pentru 5 vitamine: C, E, B12, B1, B2. Cei ce utilizeaza suplimentii alimentari sunt in general oameni rezonabili care pe langa alte proceduri de intarire a sanatatii recurg la completarea necesarelor nutritionale, constienti fiind de efectul lor benefic.

Consumul unui adaos de vitamine, minerale si alte nutrimente confera un plus de siguranta pentru sanatate precum si protectia fata de unele boli cronice a caror incidenta creste o data cu inaintarea in varsta cum sunt osteoporoza, bolile cardiovasculare, cancerul, cataracta.
Consumatorii de suplimenti nutritivi trebuie sa cunoasca urmatoarele aspecte:1. Suplimentii nutritivi nu substituie tratamentul medicamentos specific ei actionand ca adjuvanti absolut necesari in multe cazuri (radioterapie, chimioterapie);

2. Pot fi consumate concomitent cu orice tratament alopat sau homeopat nediminuand efectul acestuia, in multe cazuri diminuandu-i efectele secundare; Consumul suplimentilor nutritivi in priza unica sau fractionat nu se justifica decat atunci cand pentru a fi mai bine absorbit este necesar sa fie in contact direct cu mucoasa digestiva (se ia inainte de masa).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.