Suplimente nutritive

1x punct

categorie: Chimie

nota: 9.63

nivel: Liceu

Unele suplimente au capacitatea de a sustine refacerea, repararea si dezvoltarea muschilor; pot face acest lucru pentru ca sunt extracte din cele mai bune surse naturale de proteine, si realizate dupa formule care asigura o absorbtie intestinala facila.

Un supliment de calitate are efecte benefice indiferent in ce moment al zilei este luat, insa avantajele cele mai mari se obtin ime[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Suplimente nutritive

Unele suplimente au capacitatea de a sustine refacerea, repararea si dezvoltarea muschilor; pot face acest lucru pentru ca sunt extracte din cele mai bune surse naturale de proteine, si realizate dupa formule care asigura o absorbtie intestinala facila.

Un supliment de calitate are efecte benefice indiferent in ce moment al zilei este luat, insa avantajele cele mai mari se obtin imediat dupa antrenament, cand organismul este capabil sa metabolizeze mai multi nutrienti decat in orice alt moment. Consumand astfel suplimentele va asigur ca veti observa curand diferenta.

Pro Nutrition a luat nastere in anul 1999 in urma constientizarii faptului ca pe piata romaneasca nu existau produse care sa satisfaca pe deplin exigentele consumatorilor.

Astfel, intr-o continua evolutie, Pro Nutrition a demonstrat tuturor ca este o firma cu un inalt standard de calitate si ca produsele sale nu numai ca sunt cele mai eficiente, ci si cele mai bune ca gust, cele mai asimilabile avand o valoare biologica inalta, ingrediente fiind aduse din UE si prezentand certificat de calitate ISO 9001.:

Dorim ca atunci cand achizitionati unul dintre produsele Pro Nutrtion sa fiti pe deplin convins ca ceea ce cumparati nu va va cauza disconfort, efecte secundare pe termen scurt sau lung, doar rezultate pe masura asteptarilor si sanatate necompromisa. >>

1. CE SUNT SUPLIMENTELE NUTRITIVE?
Sunt substante extrase din alimente sau diferite produse vegetale, animale sau chiar de origine minerala. Exista si suplimente sintetizate pe cale chimica in afara corpului.

Rolul lor este acela de a aduce in dieta acele substante care s-au dovedit utile in diferite scopuri(marirea masei musculare, grabirea refacerii, arderea grasimii, antioxidanti, hepatoprotectoare etc.), atunci cand este dificil a se asigura acestea direct din alimente.

Proteinele se gasesc in alimente de obicei insotite de cantitati mari de grasime, in timp ce in suplimente nu exista grasime in exces. Fiind sub forma de tablete sau prafuri, suplimentele sunt deseori caracterizate drept substante " nenaturale " daunatoare etc.

Acest lucru nu este adevarat. A nu se confunda suplimentele cu steroizii anabolizanti si alte substante daunatoare. Folosite conform indicatiilor suplimentele nu sunt daunaotare sanatatii si nici nu au efecte de genul "te ingrasi dupa ce nu mai iei" etc.,acestea sunt niste mituri lansate de persoane care nu stiu despre ce vorbesc.

Suplimentele nutritive sunt concentrate alimentare extrase din lapte, albus de ou, soia, zer, alge etc.
Ele se prezinta sub diferite forme: pastile, pudra fina (ca laptele praf), lichid, capsule, batoane (ca cele de ciocolata) si au diferite arome (naturale sau artificiale): vanilie, cacao, ciocolata, banane, capsune.

In prezent aceste suplimente nutritive se pot gasi cu usurinta si pe piata romaneasca, atat din import, cat si ca produse autohtone.
Cele mai cunoscute si folosite produse de acest gen, la noi, datorita atat calitatii lor cat si raportului cantitate/pret, sunt produsele firmelor Universal din SUA, Natural Plus si produsele firmei Redis Co din Romania.

Pentru cei care se antreneaza serios si urmaresc progrese rapide, mai ales in sporturile de forta/viteza dar si de rezistenta, putem spune ca suplimentele sunt absolut necesare. Ele trebuie sa vina totusi in completarea alimentelor, nu sa le inlocuiasca.

Inainte de a lua suplimente intrebati doctorul, mai ales daca suferiti sau ati suferit de vreo boala. Respectati dozele si conditiile prevazute de producatorul suplimentelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.