Superlative chimice

3x puncte

categorie: Chimie

nota: 9.70

nivel: Liceu

Aciditatea functiunii -OH a acestei solutii nu a fost masurata, dar chiar si o solutie mai slaba - de concentratie 50% - este de 1018 mai puternica decat acidul sulfuric concentrat.
Cel mai otravitor compus chimic artificial
Compusul 2,3,7,8 tetraclordibenzo p-dioxina, sau TCDD este cel mai otravitor dintre cele 75 de dioxine cunoscute - de 150000 de ori mai puternic decat cianura.<[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Superlative chimice

Aciditatea functiunii -OH a acestei solutii nu a fost masurata, dar chiar si o solutie mai slaba - de concentratie 50% - este de 1018 mai puternica decat acidul sulfuric concentrat.
Cel mai otravitor compus chimic artificial
Compusul 2,3,7,8 tetraclordibenzo p-dioxina, sau TCDD este cel mai otravitor dintre cele 75 de dioxine cunoscute - de 150000 de ori mai puternic decat cianura.
Cel mai puternic gaz toxic

Etil S-2-diizopropilaminoetilmetil fosfonotiolatul, cunoscut sub numele de VX, produs pentru prima oara in 1952 la Laboratorul Experimental pentru Aparare Chimica, din Porton Down, Wilts, Marea Britanie, este de 300 de ori mai puternic decat fosgenul (COCl2) folosit in primul razboi mondial. Doza letala de VX este de 10 mg/m3, in aer, sau 0,3 mg administrat oral.
Cea mai absorbanta substanta

Serviciul de Cercetare al Departamentului Agriculturii din SUA a anuntat pe 18 august 1974 ca "H-span"-ul sau Super Sluper, compus din 50% derivat de amidon, 25% acrilamida si 25% acid acrilic, poate, daca este tratat cu fier, sa inmagazineze de 1300 de ori greutatea sa in apa. Proprietatea sa de a mentine o temperatura constanta timp indelungat il face ideal pentru pungile cu gheata refolosibile.
Substanta cea mai magnetica

Boratul neodimic de fier Nd2Fe14B are un produs energetic maxim (definit ca fiind cantitatea maxima de energie pe care un magnet o poate degaja cand actioneaza intr-un anumit punct de actiune) ce ajunge pana la 280 KJ/m3.
Cea mai amara substanta
Substantele cu gustul cel mai amar au la baza cationul de denatonium si sunt produse comercial sub forma de benzoati si zaharide. Nivelul la care gustul le detecteaza este scazut pana la 1:500 milioane parti, iar dilutia de 1:100 milioane parti lasa un gust persistent.
Cele mai dulci substante

Talinul, obtinut din arilii (apendice ale anumitor substante) plantei katemfe (Thaumatococcus daniellii), este de 6150 de ori mai dulce decat zaharoza. Planta se gaseste in anumite regiuni din Africa de Vest.
Cel mai dens element
Cea mai densa substanta de pe Pamant este metalul osmiu (Os - elementul 76), avand 22,8 g/cm3. (S-a calculat ca aparitiile singulare din centrul gaurilor negre au o densitate infinita.)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.