Suita

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.94

nivel: Facultate

Putem spune ca reglementarea precizata prevede ca dreptul de suita sa cuprinda doua componente : una materiala si alta morala. Componenta patrimoniala consta in dreptul autorului de arta plasitica nevandute la licitatie publica prin intermediul unui agent comisionar sau de catre un comerciant la un anumit procent din pretul fiecarei noi vanzarii iar componenta morala consta in dreptul autorului un[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Suita

Putem spune ca reglementarea precizata prevede ca dreptul de suita sa cuprinda doua componente : una materiala si alta morala. Componenta patrimoniala consta in dreptul autorului de arta plasitica nevandute la licitatie publica prin intermediul unui agent comisionar sau de catre un comerciant la un anumit procent din pretul fiecarei noi vanzarii iar componenta morala consta in dreptul autorului unei opere de arta plastica de a fi informat unde se afla aceasta.

Proprietarul unei opere este dator sa permita autorului acestuia accesul la opera si sa o puna la dispozitia acestuia daca acest lucru este necesar pentru exercitarea dreptului de autor. Exercitarea drepului de autor nu trebuie sa aduca atingere interesului legitim al proprietarului sau al posesorului operei.
In cazul in care exista un astfel de risc proprietarul sau posesorul operei poate pretinde autorului o garantie suficienta pentru securitatea operei, respectiv asigurarea operei la o suma care sa reprezinte valoarea pe piata a originalului cat si o renumeratie corespunzatoare.

Proprietarul originalului nu are dreptul sa distruga opera inainte de a o oferii autorului la pretul de cost al materialului. Atunci cand returnarea originalului nu este posibila, proprietarul va permite autorului sa faca o copie de pe opera intr-o maniera corespunzatoare.
In cazul unei structuri arhitecturale autorul are dreptul de a face fotografii ale operei si de asemenea de a solicita trimiterea reproducerilor proiectelor.

Prin difuzare secundara vom intelege comunicarea catre public a operei dupa prima difuzare ceea ce inseamna ca pentru asemenea noi activitati se cere existenta unui nou consimtamant din partea autorului care evindent ca se realizeaza pe baza vointei partilor(contract), ce are ca efect obtinerea unor avantaje materiale cuvenite celui care a creat sau este titularul dreptului de autor.
Deasemenea enuntam realizarea unor opere derivate sau exclusivitatea dreptului autororului unei opere literare artistice, stiintifice sau a altor asemenea opere de a dispune prin testament potrivit dreptului comun, dreptului civil, de drepturile sale patrimoniale rezultate din creatia sa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.