Suicidul in Ungaria

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 8.31

nivel: Facultate

În susținerea acestei idei pot fi amintite numeroase figuri remarcabile din istoria Ungariei care au comis suicid: Istvan Szechényi, unul dintre cei mai importanți reformiști maghiari, premierul pe timp de război Pal Teleki, poetul Attila Jozsef, actorul Zoltan Latinovits, ultimii doi aruncându-se în fata trenului. Se poate vorbi și de eroizarea morții acestor personalități, de exemplu în gara und[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Suicidul in Ungaria

În susținerea acestei idei pot fi amintite numeroase figuri remarcabile din istoria Ungariei care au comis suicid: Istvan Szechényi, unul dintre cei mai importanți reformiști maghiari, premierul pe timp de război Pal Teleki, poetul Attila Jozsef, actorul Zoltan Latinovits, ultimii doi aruncându-se în fata trenului. Se poate vorbi și de eroizarea morții acestor personalități, de exemplu în gara unde poetul și actorul s-au sinucis, se înregistrează în fiecare an tentative de suicid și sinucideri numeroase

Rata ridicata a sinuciderilor din Ungaria este în strânsa corelație cu starea psihica precara a populației. Aproximativ 25% din populație suferă de anxietate, iar o parte mare din aceasta categorie este asociata și cu depresia. Dependenta de alcool și tutun sunt de asemenea un fenomene de proporții alarmante, Ungaria având cea mai mare prevalenta a cirozei hepatice din lume, potrivit unor autori maghiari.

Acest fapt poate explica scăderea recentă a ratei suicidului, prin faptul ca tendițele suicidale se manifesta prin alcoolism, ce duce la o moarte prematura, și nu prin suicidul în sine. Astfel potențialii sinucigași mor înainte de a atinge vârsta suicidală.

Alte explicații ale fenomenului sunt puse pe seama schimbărilor sociale din ultima jumătate de secol, a industrializării intense, a migrației populației și a ruperii legăturilor familiale odată cu ea, precum și a faptului ca Ungaria se găsește la răscrucea dintre est și vest, majoritatea maghiarilor trăind cu senzația ca au o mentalitate mult prea “occidentala” în comparație cu poziția geografica a tarii lor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.