Sughit

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.97

nivel: Facultate

Expirati incet. Cercetatoarea Christine Dreisbach Murray, de la o compaAZnie editoriala, lucreaza in timpul mesei de pranz si uneori simte consecinteAZle acestui fapt -- un acces de sughit. "Obisnuiam sa imi tin respiratia, dar in ultima vreme, expir aerul incet, in jet constant. Simplu, dar merge."Inghititi-va sughitul. "Atunci cand mancati, stati si mancati linistit", spuAZne specialista in medi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sughit

Expirati incet. Cercetatoarea Christine Dreisbach Murray, de la o compaAZnie editoriala, lucreaza in timpul mesei de pranz si uneori simte consecinteAZle acestui fapt -- un acces de sughit. "Obisnuiam sa imi tin respiratia, dar in ultima vreme, expir aerul incet, in jet constant. Simplu, dar merge."Inghititi-va sughitul. "Atunci cand mancati, stati si mancati linistit", spuAZne specialista in medicina traditionala Betty Shaver. "Atunci nu veti mai suAZghita." Daca deja sughitati, tineti-va respiratia cat mai mult timp si inghititi in sec de cate ori aveti impresia ca vine un sughit. Faceti acest lucru de 2-3 ori, apoi inspirati adanc si repetati.

Leac acrobatic impotriva sughitului. Iata o sugestie facuta de cercetaAZtoarea Dawn Horvath. Umpleti cu apa un pahar de unica folosinta si ase-zati-1 pe masa din bucatarie. Puneti-va degetele aratatoare in urechi si aple-cati-va astfel incat sa puteti prinde paharul cu degetele mici si cu degetele mari ale fiecarei maini. Apoi, in timp ce va tineti respiratia, beti apa dintr-o inghititura, cel mult 2.
"Un leac pe care il consider eficient este l lingurita de zahar mestecat pe usAZcat", spune gastroenterologul Andre Dubois. "Acesta opreste sughiturile in cateva momente. Probabil ca zaharul actioneaza prin modificarea impulsuAZrilor nervoase care altminteri ar spune muschilor diafragmei sa se contracte spasmodic."

Sughiturile pot fi stanjenitoare si deranjante, spune medicul de familie Ste-phen Amiel, dar ele, in sine, nu sunt periculoase: un american, crescator de porci, a sughitat continuu timp de 65 de ani fara a suferi prea mult, desi nu acelasi lucru s-ar putea spune despre familia sa.Rareori sughiturile constituie primul semn al unei imbolnaviri grave, dar, uneori, ele pot insemna un simptom asociat cu alte stari patologice, intre care pneumonia, probleme ale ficatului sau rinichilor, consumul excesiv de alcool, astmul, accidentul vascular cerebral sau o tumora cerebrala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.