Subsistemul pietei monetare

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.95

nivel: Facultate

Se va nota cu M(t) cantitatea de bani existenta la inceputul anului t.
2.)Datoria guvernamentala pe termen scurt care ia forma bonurilor de tezaur emise de guvern, bonuri ce reprezinta hartii de valoare rascumparate, in general, dupa un an la valoarea de emisie plus o anumita dobanda. Vom nota cantitatea de bonuri de tezaur emisa de guvern la inceputul anului t cu Fsg(t), iar rata dobanzii [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Subsistemul pietei monetare

Se va nota cu M(t) cantitatea de bani existenta la inceputul anului t.
2.)Datoria guvernamentala pe termen scurt care ia forma bonurilor de tezaur emise de guvern, bonuri ce reprezinta hartii de valoare rascumparate, in general, dupa un an la valoarea de emisie plus o anumita dobanda. Vom nota cantitatea de bonuri de tezaur emisa de guvern la inceputul anului t cu Fsg(t), iar rata dobanzii platita de guvern (t).

3.)Datoria guvernamentala pe termen lung - ia forma unor obligatiuni guvernamentale nerascumparabile pentru care se plateste o dobanda perpetua. Vom nota cu Flg(t) valoarea obligatiunilor guvernamentale detinute de sectorul privat si cu rata dobanzii platita de guvern.
4.)Datoria privata pe termen scurt ia forma unor bonuri emise de sectorul privat, cantitatea de astfel de bonuri, emise la inceputul anului t va fi notata cu Fp(t), iar dobanda platita la inceputul anului t+1 este (t) .

Vom presupune ca aceste bonuri reprezinta volumul imprumuturilor bancare catre sectorul privat cu o rata a dobanzii pe termen scurt .
5.)Activele reale (durabile) sunt detinute in intregime de sectorul privat (deci nici de banci si nici de guvern) si vom nota valoarea totala a acestora cu Ar(t) care aduc proprietarilor un venit anual notat cu (t) reprezentand pretul arendei, chiria la locuinte, s.a. .

Principala functie a bonurilor de tezaur si obligatiunilor guvernamentale este de a finanta deficitul bugetar care acumuleaza active reale. Sistemul bancar preia o parte din datoria guvernamentala si imprumuta bani pentru a finanta acumularea de active reale. Se considera ca intregul sistem bancar este concentrat intr-o singura banca, Banca Centrala, ea avand controlul complet asupra operatiunilor tuturor bancilor .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.