Subproductia ,subcontractarea in afaceri economice internationale

5x puncte

categorie: Marketing

nota: 7.52

nivel: Facultate

Subproductia , subcontractarea in afaceri economice internationale
Încadrarea subproducției ca formă de cooperare industrială se justifică, atunci când ea se caracterizeză prin conlucrarea reală a părților și strânsă intercondiționare dintre obligațiile lor. Astfel, pe de o parte ordanatorul are sarcină de a pune la dispoziția partinerilor săi documentația tehnică, know-how-ul și uneori și [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Subproductia ,subcontractarea in afaceri economice internationale

Subproductia , subcontractarea in afaceri economice internationale
Încadrarea subproducției ca formă de cooperare industrială se justifică, atunci când ea se caracterizeză prin conlucrarea reală a părților și strânsă intercondiționare dintre obligațiile lor. Astfel, pe de o parte ordanatorul are sarcină de a pune la dispoziția partinerilor săi documentația tehnică, know-how-ul și uneori și echipamentele, materiile prime și materialele necesare pentru fabricarea produsului subcontractat; el întocmește un caiet de sarcini, însoțit eventual de un prototip, prin care se stabilesc specificațiile tehnice, termele de lucru, termenele de livrare etc.

Pe de altă parte, subcontractantul poate să aibă ca sarcină fie realizarea unui produs finit ce va fi preluat de ordanator, fie fabricarea de piese, subansamble, etc. ,care urmează a fi preluate integral de ordanator și incluse în produsul său finit, sau executarea de lucrări parțial, prelucrarea mai avansată a unor semifabricate ale ordanatorului. [7]

Subproductia , subcontractarea in afaceri economice internationale
În general, se desting două forme de bază ale subcontractării: subproducția de capacitate și cea de specialitate. Subproducția de capacitate presupune fabricarea de către subcontractanți a unor produse finite identice cu celea realizate de ordanator ,care preia producția executantului și o desface sub marca proprie, permițând eventual și subcontractantului să comercializeze, pe o arie limitată și de regula sub aceiaș marcă restul producției.

O variantă prezintă producția de comandă, situație în care ordanatorul, care poate fi o firmă producătoare sau comercială, preia integral și comercializează exclusiv sub marca sa produsele realizate de subcontractant.În afacerile economice internaționale relațiile dintre ordanator și executant sun dictate de un sir de obligații datorită cărora activitatea de subproducere decurge conform scenariului din contract.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.