Subiecte rezolvate romana bac oral

7x puncte

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Liceu

Limbajul sau, un limbaj popular, presarat cu regionalisme, arata ca apartinea unei lumi simple.
In a doua parte a textului,caracterizarea indirecta se realizeaza prin faptele lui Danila dar si prin personajele cu care intra in opozitie. Caracterul eroului este acum in antiteza cu cel pe care il avea la inceput.Nu mai are rolul omului prost, ci din portiva, devine un simbol al istetimii omen[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Subiecte rezolvate romana bac oral

Limbajul sau, un limbaj popular, presarat cu regionalisme, arata ca apartinea unei lumi simple.
In a doua parte a textului,caracterizarea indirecta se realizeaza prin faptele lui Danila dar si prin personajele cu care intra in opozitie. Caracterul eroului este acum in antiteza cu cel pe care il avea la inceput.Nu mai are rolul omului prost, ci din portiva, devine un simbol al istetimii omenesti.

Incercand sa repare una din pagubele pe care i le-a facut fratelui sau(distruganu-i carul, si omorandu-i boii), se hotaraste sa se intoarca acasa si sa ii ceara iapa ca sa fuga cu ea in lume. Insa pe drum da peste un helesteu, unde ciopleste o cruce si incearca sa ridice o manastire. Atunci apare un drac iesit din iaz, care ii spune ca locul acela apartine dracilor. Danila nu-l ia in seama,hotarat sa-si duca planul pana la capat.
Ca sa scape de el, dracii il pun la incercari, dar acesta da dovada de o inteligenta deosebita, pacalindu-i si luandu-le banii.

Asa cum spune si George munteanu, A Danila Prepeleac e un anapoda >>, prea frumos din punct de vedere etic si esential, pana la vremea prinderii de minteExemplifica trasaturile nuvelei, prin referire la o opera literara studiata Nuvela este o creatie epica in proza de dimensiuni medii cu un singur fir narativ si cu un conflict concentrat la care iau parte putine personaje carora li se realizeaza un portret complex.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.