Subcontractarea, subproductia in afacerile economice internationale - studii de caz

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Intelegerea fenomenului de subcontractare/subproductie in diferite culturi capata o importanta din ce in ce mai mare. Obiectivele principale acestei forme de cooperare sunt vaste ca si avantajele acesteia, datorita carora partenerii din cadrul acestei cooperari au sanse foarte mari pentru a-si dezvolta activitatea in planul afacerilor economice internationale marindu-si cantitatea productiei expor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Subcontractarea, subproductia in afacerile economice internationale - studii de caz

Intelegerea fenomenului de subcontractare/subproductie in diferite culturi capata o importanta din ce in ce mai mare. Obiectivele principale acestei forme de cooperare sunt vaste ca si avantajele acesteia, datorita carora partenerii din cadrul acestei cooperari au sanse foarte mari pentru a-si dezvolta activitatea in planul afacerilor economice internationale marindu-si cantitatea productiei exportate, calitatea acesteia astfel marinduse si compititivitatea intreprinderii pe plan mondeal.

Acordurile de cooperare pe baza de subcontractare/subproductie duc consecinte importante in economiile nationalale a mai multor state. Acest fenomen nu numai ca impulsioneaza parteneriatul si mediului concurential din tara, dar si paralel duce cosecinte directe la dezvoltarea economiei nationale a statului.
Actualitatea temei de cercetare se identifica si prin avantajele penetrarii subcontractarii, de care poate beneficia din plin Republica Moldova: transferul experientei practice si a artei de gestiune a tehnologiilor know-how;

subcontractarea/subproductia poseda caracteristica efectului multiplicator, ce pozitiv se reflecta nu doar asupra ramurilor industriale (care presupun desfasurarea proceselor de producere) ci si asupra altor sectoare ale economiei nationale; se acutizeaza concurenta si sunt favorizate dezvoltarea buisiness-ului mic si mijlociu; in cazul organizarii corecte, stimularii si gestionarii rationale a acestei relatii de cooperare este posibila accelerarea stabilitatii social-economice; se stabilizeaza gradul de ocupare a fortei de munca si creste nivelul veniturilor populatiei.

Scopul cercetarii prezentul studiu a urmarit reliefarea unei imagini cat mai complete privind procesele de subcontractare (outsourcing, externalizare) si identificarea actorilor implicati mai mult sau mai putin in acest fenomen, in lume si in Republica Moldova. Paralel am dorit sa prezint la ce consecinte poate aduce acest fenoment, care sunt punctele slabe si care sunt punctele tari ce rees din astfel de cooperare. Scopul cercetarii impune urmatoarele sarcini:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.