Studiul zonei de influenta al orasului Cahul

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.40

nivel: Facultate

Teritoriul reprezinta un complex variat de zone fizico-geografice si naturale. Relieful coboara in trepte de la nord spre sud, cuprinde in partea centrala Campia Cahulului, la nord o parte din zona deluroasa a Colinelor Tigheciului, la est depresiunile raului Cahul, Salcia, partial a raului Ialpug.

Solurile sunt reprezentate de ciornoziomuri, nota medie de bonitate a terenurilor es[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Studiul zonei de influenta al orasului Cahul

Teritoriul reprezinta un complex variat de zone fizico-geografice si naturale. Relieful coboara in trepte de la nord spre sud, cuprinde in partea centrala Campia Cahulului, la nord o parte din zona deluroasa a Colinelor Tigheciului, la est depresiunile raului Cahul, Salcia, partial a raului Ialpug.

Solurile sunt reprezentate de ciornoziomuri, nota medie de bonitate a terenurilor este de 59 puncte, pamantul arabil constituie cea mai mare parte din terenurile agricole.Raionul Cahul este situat in zona agro-climaterica Sud caracterizat prin cresterea duratei calde si descresterea cantitatii medii anuale de precipitatii.

Este considerata cea mai calda si arida regiune din tara, in care temperaturile zilnice sunt cu 2-3 grade mai ridicate decat in celelalte regiuni. Clima se caracterizeaza printr-un numar mare de zile insorite (2350 ore de lumina pe an). Cantitatea de precipitatii cazuta de-a lungul anului este neuniforma, deseori survin perioade cu secete.

2.Suprafata ocupata
Suprafata totala a orasului Cahul este de 1545 km2, ceea ce constituie 4,6% din teritoriul tarii, dintre care terenurile agricole ocupa 71.06% (109493 ha), terenurile construite - 6.99% (10765 ha), terenurile cu vegetatie spontana - 19.62% (8861 ha paduri/parcuri/arbori, 4529 ha vegetatie ierboasa, 11676 ha mozaic de vegetatie ierboasa si lemnoasa, 5173 ha zone umede), terenurile acoperite de ape - 2.28% (3511 ha) si terenurile decopertate - 0.05% (75 ha)(2).

3.Infrastructura locala
Reteaua de drumuri este depeste 90 km., din care 50% este cu acoperire rigida. Serviciul de transport auto este efectuat de 4 organizatii de transport, precum si persoane particulare. Orasul dispune de cale ferata,Aeroport International cu pista de decolare de 1700 m. Reteaua de alimentare cu apa si canalizare constituie 78,3 km. retele de apeduct si 49,3 km. retele de canalizare.

Din 7.050 apartamente 3.128 sunt conectate la reteaua centralizata de termificare, iar restul au format retele autonome de incalzire. Orasul are un grad inaltde gazificare, in perspectiva este gazificarea satului Cotihana si a regiunii Focsa din oras. Centrul de telecomunicatii din oras are o centrala telefonica automata de 10.000 numere cu o perspectiva de largire de inca 5.000 numere telefonice.

Populatia raionului Cahul este de peste 120 mii de locuitori, dintre care in jur de 60 % constituie populatia activa.Dupa cum se poate observa in diagrama de mai jos, etnicii moldovenii sunt majoritari in limitele raionului Cahul. Cea mai mica pondere acestia o au in comunele Lucesti, Lopatica si Burlaceni(25.38%, 27.02% si 32.31% respectiv).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.