Studiul imaginii magazinului SC Rodens Comercial 2001 SRL

7x puncte

categorie: Economie

nota: 7.31

nivel: Facultate

Intermediarii :
Intermediarii sunt firme care ajută ca întreprinderea să-și promoveze, vândă și distribuie produsele către consumatori. În această categorie intră comercianții, firmele de distribuție fizică, prestatorii de servicii de marketing și intermediarii financiari.

Comercianții sunt distribuitori care ajută firma să-și găsească clienți sau să comercializeze produse[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Studiul imaginii magazinului SC Rodens Comercial 2001 SRL

Intermediarii :
Intermediarii sunt firme care ajută ca întreprinderea să-și promoveze, vândă și distribuie produsele către consumatori. În această categorie intră comercianții, firmele de distribuție fizică, prestatorii de servicii de marketing și intermediarii financiari.

Comercianții sunt distribuitori care ajută firma să-și găsească clienți sau să comercializeze produsele. Aici se cuprind angrosiștii și detailiști, care cumpără și revând mărfurile. Alegerea comercianților și colaborarea cu ei nu sunt lucruri ușor de realizat. Producătorii nu mai au posibilitatea de a alege dintr-un număr mare de mici și independenți. În prezent, organizațiile comerciale sunt adeseori suficient de mari și puternice pentru a-și impune propriile condiții și chiar pentru ai elimina pe producători de pe marile piețe.

Firmele de distribuție fizică ajută firma să stocheze și să transfere mărfurile din punctele originale în punctele de destinație. Depozitele execută operațiuni de stocare și protejare a mărfurilor, înaintea transferării lor la următoarea destinație.

Firmele de transport sunt întreprinderi specializate în deplasarea mărfurilor dintr-un loc în altul cu ajutorul autovehiculelor, avioanelor, vapoarelor și a altor mijloace asemănătoare. O firmă va trebui să identifice cele mai bune modalități de depozitare și transport al mărfurilor, ținând seama de costul, precizia, viteza și siguranța acestora.

Prestatorii de servicii de marketing sunt firme de cercetare, agenții de publicitate, firme de relații cu mass-media și firme de consultanță care ajută întreprinderea să aleagă și să promoveze produsele potrivite pentru fiecare piață în parte. Atunci când apelează la unul dintre acești prestatori, întreprinderea trebuie să țină cont de faptul că ei diferă din punct de vedere al creativității, calității, servirii și prețului pe care îl oferă. Firma trebuie să analizeze cu regularitate performanțele acestora și să renunțe la prestatorii care nu desfășoară o activitate eficientă.

Intermediarii firmei sunt reprezentanți de bănci, companii de credit, societăți de asigurări și alte firme care contribuie la finanțarea întreprinderii sau la protejarea acesteia împotriva riscurilor pe care le implică achiziționarea și vânzarea mărfurilor. Majoritatea tranzacțiilor încheiate între firme și clienții lor depind de finanțarea asigurată de acești intermediari.

Performanțele de marketing ale firmei pot fi serios afectate de creșterea costurilor de creditare și de limitarea creditului acordat. De exemplu, firmele mici și mijlocii din Marea Britanie s-au confruntat adeseori cu probleme în obținerea finanțării necesare activităților de dezvoltare ale pieței și produselor proprii

Conducătorii acestora au acuzat sistemul financiar britanic că nu-i sprijină în inițiativele lor în afaceri. Dimpotrivă, sistemul japonez acordă credite cu dobânzi reduse atât firmelor mari, cât și celor mici care fac parte din rețeaua neoficială a organizațiilor bancare și comerciale componente ale sistemului.

Indiferent dacă se bucură sau nu de sprijin din partea sistemului financiar, firmele trebuie să fie atente la impactul cu acțiunilor acestuia asupra eficienței activității de marketing. Iată de ce se impune ca ele să stabilească relații durabile cu cele mai importante instituții financiare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.