Studiul geografic al populatiei si asezarilor umane din bazinul hidrografic al Trotusului

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.82

nivel: Liceu

Am ales ca tema de doctorat : " Studiul geografic al populatiei si asezarilor umane din bazinul hidrografic al Trotusului", pentru a aduce noi informatii si detalii despre asezarile rurale si urbane si despre continuitatea locuirii din vechime a acestor teritorii. Locuind in orasul Comanesti imi este mai usor sa obtin informatiile necesare , sa fac studiul de teren pentru a face cuno[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Studiul geografic al populatiei si asezarilor umane din bazinul hidrografic al Trotusului

Am ales ca tema de doctorat : " Studiul geografic al populatiei si asezarilor umane din bazinul hidrografic al Trotusului", pentru a aduce noi informatii si detalii despre asezarile rurale si urbane si despre continuitatea locuirii din vechime a acestor teritorii. Locuind in orasul Comanesti imi este mai usor sa obtin informatiile necesare , sa fac studiul de teren pentru a face cunoscuta " Prahova Bacaului" , dupa cum numea Alexandru Vlahuta - Valea Trotusului".

Elemente importante ale peisajului geografic, asezarile umane oglindesc modul cum acestea si-au adaptat mediul inconjurator in vederea satisfacerii nevoilor vietii materiale.
Asezarile umane nu reprezinta numai o simpla adaptare la mediul inconjurator , ci ele reflecta si influentele factorilor sociali, economici si istorici. Satele au o origine veche in cadrul zonei studiate.

Dupa afirmatia prof. univ. Vasile Cucu, satele reprezinta : " forme stravechi de organizare social- economica, a intregului teritoriu , detinut de acestea, au cea mai mare raspandire". ( V. Cucu- Sistematizarea localitatilor si a teritoriului din Romania, 1977, pag. 31). Inscriindu-se directiei de cercetare complexa a unitatilor geografice din tara noastra, lucrarea propune sa realizeze o un studiu al populatiei si asezarilor umane , ca rezultat al adaptarii la mediul inconjurator.

Bazinul hidrografic al Trotusului se afla in zona carpatica, subcarpatica si de podis, intre satul Fagetel si orasul Adjud impresionand ochiul calatorului atat prin sectoare inguste , lipsite de terase, cat si prin sectoare cu albii largi ce au permis aparitia si raspandirea asezarilor umane din cele mai vechi perioade, urmarindu-se continuitatea si permanenta locuirii acestor areale.
Este important de urmarit raspandirea populatiei si a asezarilor umane in altitudine de la 1050m in zona carpatica pana la 20-50m in sectorul inferior.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.