Studiul complex al pietei

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Toate intreprinderile isi pun in aplicare intreaga gama de mijloace pentru a-si dezvolta piata, incercand extinderea vanzarii produselor lor in detrimentrul concurentilor directi si indirecti. Cel mai important instrument care intervine in relatiile de piata statornicite intre intreprinderi in procesul de vanzare - cumparare este contractul economic prin care se stabilesc toate conditiile in care [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Studiul complex al pietei

Toate intreprinderile isi pun in aplicare intreaga gama de mijloace pentru a-si dezvolta piata, incercand extinderea vanzarii produselor lor in detrimentrul concurentilor directi si indirecti. Cel mai important instrument care intervine in relatiile de piata statornicite intre intreprinderi in procesul de vanzare - cumparare este contractul economic prin care se stabilesc toate conditiile in care se vor derula relatiile dintre parteneri pe baza liberului lor consimtamant.

Data fiind varietatea relatiilor care apar pe piata interna si externa dar si in functie de perioada de referinta precum si de obiectul relatiilor, contractele cunosc diferite forme: contracte de furnizare de produse (livrare de bunuri), contracte de executare de lucrari, contracte de prestari de servicii. In simpla activitate pe care o desfasoara intreprinderea, punctul de pornire il constituie relatia sa cu piata, deoarece piata este sursa sa de idei si propuneri de produse noi, de modernizare a celor existente, este locul de testare a produselor noi, dar si a unor forme si metode noi de distributie si promovare a produselor.

De asemenea, piata este sursa informatiilor referitoare la consumatorii actuali si potentiali, la structura si caracteristicile canalelor de distributie, la intreprinderile concurente, la categoriile de preturi practicate, informatii absolut necesare fundamentarii deciziilor.Orientarea intregii activitati catre piata urmareste nu numai satisfacerea in conditii superioare a nevoilor consumatorilor prin produsele si serviciile create si oferite dar in acelasi timp si sporirea eficientei, a rentabilitatii, prin cresterea volumului vanzarilor totale si a profitului unitar realizat pe seama fiecarui produs.

Infaptuirea acestui dublu scop se poate realiza prin amplificarea flexibilitatii si adaptabilitatii intreprinderii la dinamismul si structura pietei, avand permanent in vedere ca intre intreprindere si piata se naste un intreg sistem de relatii, relatii ce se interconditioneaza reciproc. Multiplele relatii intreprindere - piata se refera in special la tranzactii de piata, la acte de vanzare - cumparare si sunt determinate de locul pe care-l ocupa intreprinderea in cadrul pietei. Firma poate aparea in postura de furnizor, deci emitator de informatii sau de beneficiar, adica receptor de informatii dar si in pozitia de intermediar intre diferite categorii de agenti de piata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.