Studiul calitatii produselor de panificatie la S.C. Vel Pitar S.A.

2x puncte

categorie: Economie

nota: 9.06

nivel: Facultate

Dupa materia prima, procesul tehnologic si caracteristicile de calitate, produsele de morarit si panificatie cuprind: faina, crupele, pastele fainoase, produsele de panificatie si de patiserie.

1.1 Faina


Faina este un produs sub forma de pulbere, obtinut prin macinarea boabelor de cereale panificabile (grau, secara). Se prezinta in ma[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Studiul calitatii produselor de panificatie la S.C. Vel Pitar S.A.

Dupa materia prima, procesul tehnologic si caracteristicile de calitate, produsele de morarit si panificatie cuprind: faina, crupele, pastele fainoase, produsele de panificatie si de patiserie.

1.1 Faina


Faina este un produs sub forma de pulbere, obtinut prin macinarea boabelor de cereale panificabile (grau, secara). Se prezinta in mai multe tipuri diferentiale prin: culoare, granulozitate si grad de extractie prin cernare.

...

Cap. II Firma de panificatie Vel Pitar

2.1 Descrierea firmei Vel Pitar

Vel Pitar SA s-a format in decembrie 2001 prin fuziunea a patru fabrici din industria de morarit si panificatie: Mopariv Ramnicu Valcea, Berceni Bucuresti, Mopariv Cluj Napoca si Granpan Tecuci.

In octombrie 2002 Vel Pitar SA fuzioneaza prin absorbtie cu compania Spicul Arges Pitesti, detinand la momentul respectiv peste 2000 de angajati. In 2003 procesul de extindere a continuat cu preluarea altor doua companii: Pangran Iasi si Gorjpan Targu Jiu, iar in 2004 Vel Pitar a achizionat o unitate de productie in orasul Bals. Anul 2005 a marcat marirea grupului, prin fuziunea cu societatile Postavarul din Brasov si Panam din Giurgiu.
In prezent Vel Pitar detine centre de productie in 10 judete ale tarii (Valcea, Bucuresti, Arges, Brasov, Cluj, Galati, Iasi, Giurgiu, Gorj si Olt) si un partener de grup in Bucuresti (" Libertatea ") - acesta avand acelasi actionar majoritar ca si Vel Pitar SA.

Principalele activitati ale companiei sunt in industriile de panificatie si morarit, Vel Pitar fiind liderul pietei romanesti a produselor de panificatie si un jucator important in domeniul productiei si distributiei de specialitati, biscuiti si napolitane, paste fainoase, specialitati de cofetarie si patiserie si produse de morarit.

Cu un volum al livrarilor zilnice de produse proaspete de peste 300 de tone, Vel Pitar acopera zone urbane ca Bucuresti, Ramnicu Valcea, Giurgiu, Cluj Napoca, Tecuci, Iasi, Targu Jiu, Brasov, Focsani, Dragasani, Calimanesti, Panciu, cat si intinse zone din judetele Arges, Valcea, Ilfov, Giurgiu, Vrancea, Galati, Cluj, Iasi, Gorj si Brasov. Produsele sunt livrate direct catre punctele de vanzare, utilizand un parc auto de peste 400 de autovehicule de diverse tonaje.

Vel Pitar dispune de o structura de distributie nationala a produselor ambalate: paine ambalata, biscuiti, napolitane, paste fainoase si produse de morarit prin care asigura prezenta acestora la oricare din cele 7 locatii din tara, cu scopul declarat de a putea furniza comerciantilor din oricare colt al tarii toata gama de produse, de la oricare din fabrici, precum si de un lant de magazine proprii ce insumeaza in prezent peste 170 de astfel de unitati.

Concept national – experienta locala
Odata cu adoptarea principiilor sale ca general valabile la nivel national, acestea incluzand:
responsabilitatea -suntem responsabili pentru actiunile noastre si pentru atingerea obiectivelor echipei;
reciprocitatea in relatiile de afaceri - profit si siguranta pentru toti partenerii nostri;
instruirea continua a propriilor angajati - factor determinant pentru dezvoltarea companiei;

Vel Pitar recunoaste importanta specificului local ca o valoare suplimentara in actiunea sa de a oferi consumatorului produsele dorite. Rezultatul acestei atitudini este ca fiecare dintre sucursalele companiei este lider local de piata si exceleaza in unul sau mai multe produse, beneficiind de conceptul dezvoltat la nivel national.

2.2 Vel Pitar – Oferta de produse

Vel Pitar – panificatie ambalata Paine, Specialitati, Patiserie si Cofetarie, Semipreparate
French Toast:

Piata de paine feliata a evoluat timid dupa 90. Ca urmare a trendului crescator al pietei de paine feliata si ambalata, Vel Pitar a demarat in 2003 un program de investitii pe aceasta directie.
La inceputul anului 2004, Vel Pitar si-a propus sa devina liderul pietei Painii feliate si ambalate. Dispunand de o tehnologie moderna, complet automatizata si unica in tara noastra, compania decide sa schimbe reteta de fabricare a Toastului Vel Pitar, venind astfel pe piata cu o gama de produse de o calitate superioara si obtinute in conditii stricte de igiena si siguranta.

Lansarea noii game French Toast a fost facuta in trei etape:
mai 2004: se lanseaza gama Toast Vel Pitar - In aceasta etapa s-au lansat 2 retete de toast superior (alb si secara),
iulie 2004: se lanseaza gama Toast Vel Pitar superior - In aceasta etapa a fost lansata gama de Toast Vel Pitar cu un ambalaj imprimat si o bulina autoadeziva ce anunta un element in premiera in industria de profil: "La deschiderea ambalajului sunteti prima persoana care atinge acest produs!"
noiembrie 2004: Vel Pitar lanseaza gama French Toast - aceasta gama este formata din 3 sortimente (clasic, secara si seminte)

Produse:
French Toast Clasic

French Toast Secara - cu un continut de fibre vegetale de 6 ori mai mare decat painea obisnuita, bogat in substante minerale si aducand un aport energetic redus - rezultat al amestecului de faina neagra, graham si secara.

French Tost Seminte - produs ce respecta tendintele nutritionale moderne, creat dintr-un amestec de fainuri cu adaos de seminte de floarea soarelui, dovlesc si susan. Combina bogatia in fibre vegetale cu aportul energetic ridicat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.